Ινστιτούτο Pew: O μουσουλμανικός πληθυσμός της Ευρώπης θα αυξηθεί ακόμη και με μηδενική μετανάστευση

53

O μουσουλμανικός πληθυσμός της Ευρώπης θα αυξηθεί ακόμη και με μηδενική μετανάστευση και μπορεί να φθάσει το 2050 από το 7,4% έως το 14% σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Pew που δημοσιοποιήθηκε χθες και διενεργήθηκε στη βάση τριών σεναρίων μετανάστευσης: μηδενική, μεσαία και ισχυρή. Το ανεξάρτητο αμερικανικό Ινστιτούτο δημοσίευσε τις προβολές του για τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (της Βρετανίας περιλαμβανομένης) αλλά και τη Νορβηγία και την Ελβετία, συνεκτιμώντας πως το ποσοστό των μουσουλμάνων μεταξύ των λαθρομεταναστών που έφθασαν στην Ευρώπη από το 2010 έως το 2016 ανέρχεται στο 53%.

Στο πρώτο (μηδενική μετανάστευση), που υποθέτει μια άμεση και μόνιμη διακοπή της μετανάστευσης, προβλέπεται πως ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα αυξηθεί από το 4,9% στα μέσα του 2016 στο 7,4% των κατοίκων των χωρών αυτών το 2050. Το Pew εξηγεί αυτή την εξέλιξη από το γεγονός πως «οι μουσουλμάνοι είναι πιο νέοι (13 ετών κατά μέσο όρο) και έχουν υψηλότερο δείκτη γεννητικότητας (περίπου ένα παιδί παραπάνω ανά γυναίκα) σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους». Tο δεύτερο σενάριο (μεσαία μετανάστευση) βασίζεται στη συνέχιση της νόμιμης μετανάστευσης που καταγράφεται στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια αλλά προϋποθέτει ότι θα σταματήσει η άφιξη μεταναστών που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι μουσουλμάνοι θα αποτελούν το 11,2% του ευρωπαϊκού πληθυσμού το 2050. Τέλος, το τρίτο σενάριο (ισχυρή μετανάστευση) προβλέπει πως η πολύ σημαντική αύξηση των εκτοπισμένων που παρατηρήθηκε το 2014-2016 συνεχίζεται με αυτό τον ρυθμό έως το 2050, με αποτέλεσμα το ποσοστό των μουσουλμάνων πολιτών να φθάσει το 14% του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Ένα ποσοστό που είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από το σημερινό, αλλά «σημαντικά μικρότερο» εκείνο των χριστιανών και των «άθρησκων» μαζί, σημειώνει το ινστιτούτο.

Mε βάση την ίδια έρευνα αυτή, η Ελλάδα θα έχει μουσουλμανικό πληθυσμό της τάξης του 6,3% στο σενάριο μηδενικής μετανάστευσης, 8,1% στο σενάριο μεσαίας μετανάστευσης και 9,7% στο σενάριο ισχυρής μετανάστευσης.
Οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας, που εκτιμώνται από το Pew σε 5,7 εκατομμύρια το 2016 (8,8% του πληθυσμού), θα συνεχίσουν να αποτελούν την πρώτη μουσουλμανική κοινότητα της Ευρώπης με την υπόθεση της «μηδενικής μετανάστευσης» (8,6 εκατομμύρια, 12,7%). Θα είναι 12,6 εκατομμύρια (17,4%) με το μεσαίο σενάριο και 13,2 εκατομμύρια (18%) με το σενάριο της ισχυρής μετανάστευσης.
 • Κουβάς

  Αυτά περι ισλαμοποιησης της Ευρώπης είναι σπορια για χρυσαυγιτες.Μονο τα Βαλκανια ,Ιταλια και Ιβηρια ισως κινδυνευουν με μερικη ισλαμοποιηση.Η δ.Ευρωπη απειλείται με γκετοποιηση καποιων μεγαλων αστικων κεντρων,για την βορειοανατολικη ευρωπη ουτε συζητηση .Αυτοι είναι γελοίοι και λιγο φασιστες ,χωρες με λιγοτερο από 1% μουσουλμανικο πλυθησμο δεν ισλαμοποιουνται

  • Giorgos Tsagaris

   Ποτε επισκεφτηκες τελευταια φορα την Αγγλια?

  • PetrosR

   Οι λαοι της βορειοανατολικης ευρωπης γελοιοι και φασιστες?
   Σαν να λεμε οι Ελληνες ειναι κλεφτες,τεμπεληδες και τουρκοσποροι.
   Σορρυ αν δεν καταλαβα την ειρωνια στο ποστ σου.

 • Αγραφιώτης

  Η αιματοβαμμένη Ευρώπη δέχθηκε μετά το τέλος του Β ΠΠ μεγάλες ομάδες πληθυσμού ως εργάτες. Πολλοί από αυτούς ήταν μουσουλμάνοι (Τούρκοι στον Βορρά και στον Νότο Μαροκινοί, Αλγερινοί, Τυνήσιοι). Αρχικά ενώ ήταν μόνο άνδρες δεν φαινόταν κάποιο πρόβλημα αλλά όταν άρχισαν να ενώνονται με τις οικογένειες του και να δημιουργούν οι ίδιοι οικογένειες τότε δημιουργήθηκαν τα πρώτα προβλήματα συμβίωσης με τις εκάστοτε κοινωνίες που διαβιούσαν.

  Τότε η Δυτική Ευρώπη (εξαιρώ την Ανατολική λόγω του Σοβιετικού μπλόκ) στρουθοκαμήλισε μπροστά στο πρόβλημα που δημιουργείτο. Ο Καγκελάριος Χέλμοτ Κόλ ήθελε να διώξει τους μισούς Τούρκους που έμεναν στην Γερμανία. Φαντάζομαι ότι δεν προέβησαν σε μια τέτοια κίνηση διότι θα ενεργοποιούταν αντακλαστικά που θα θύμιζαν τους Εβραίους.

  Η Ευρώπη εδώ και αρκετό καιρό υποκρίνεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ενώ το πρόβλημα είναι πλέον όχι πρό των πυλών αλλά εντός των θυρών. Η ενσωμάτωση των μουσουλμάνων ας είμαστε ειλικρινείς δεν έχει πετύχει πουθενά. Οι εξαιρέσεις ενταγμένων στις τοπικές κοινωνίες απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

  Σε καμιά χώρα δεν έχουμε πραγματική αλλαγή των μουσουλμάνων αλλά έχουμε το ακριβώς αντίθετο την κοινωνία να αλλάζει προς όφελος του Ισλάμ. Σύντομα στην Ευρώπη θα κληθούν οι κοινωνίες να αντιμετωπίσουν τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ, με όρους πολεμικούς.

  Η μετάνάστευση και η κατάκτηση μέσω της μετανάστευσης είναι μέσα στο Κοράνι. Για να είμαι ειλικρινης όμως δεν δίνω δεκάρα για τους Δυτικο Ευρωπαίους. Οι Γάλλοι είχαν αποικίες στην Αφρική και είναι γνωστά τα εγκλήματα που έκανε η Λεγεώνα των Ξένων στην Αλγερία. Όπως είναι γνωστό ότι στον ΒΠΠ τα αποικιακά στρατεύματα ήταν πολύ περισσότερα από τους γηγενείς Γάλλους. Ποιούς να πιάσεις Ισπανούς, Πορτογάλους, Γερμανούς ;

  Το θέμα είναι τι θα γίνει εδώ στην πατρίδα μας που ενώ δεν έχουμε αποικίες ή να έχουμε ανακατευτεί με την διάλυση χωρών επομιζόμαστε πληθυσμούς που δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γίνουν φιλικοί προς εμάς, αντίθετα με την παραμικρή υποδαύλιση ξέρετε τι μπορούν να κάνουν..γνωστή η μοίρα των χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

  Κάποιες φορές σκέφτομαι τον συντοπίτη μου τον Γεώργιο Καραϊσκάκη ο οποίος αν γνώριζε σε τι μοίρα θα είχαμε περιέλθει σε λιγότερο από 200 χρόνια θα είχε σπάσει ο ίδιος τα άρματα του. Κλείνω λέγοντας ότι είμαστε σε μια ηλικία στην οποία θα προλάβουμε να ξαναδούμε συγκρούσεις στην Ελλάδα με βάση καθαρά το θρήσκευμα. Οι εξελίξεις ελπίζω να ΜΗΝ με επιβεβαιώσουν.

  • victor

   Η Δυτική Ευρώπη δεν στρουθοκαμήλισε καθόλου, η Δ Ευρώπη καρπώθηκε την εργασία τους και πλούτισε. (Όπως οι Έλληνες καρπώθηκαν στα 90s την εργασία των Αλβανών και στα χωράφια, αφού φυσικά τους ξαποστέλναν μετά απλήρωτους τρέχαν σφαίρα να παίξουν τα φράγκα στο χρηματιστήριο)
   Κατάκτηση της Ευρώπης στο Κοράνι;;; το έγραψε αυτό ο Μωάμεθ;
   Οι Γάλλοι στην Αλγερία έκαναν ότι έκαναν όλοι οι εμπόλεμοι όλα τα χρόνια σε όλο το κόσμο.
   Να ανησυχείς για τους Ευρωπαίους γιατί αυτοί μας ταίζουν.
   Δεν φταίμε εμείς που είμαστε σε σταυροδρόμι και όλοι περνάνε από εδώ.. από μουσουλμάνους έχουμε χορτάσει 1500 χρόνια τώρα θρησκευτικές συγκρούσεις δεν είχαμε γιατί;
   Αντίθετα δες τις θρησκευτικές συγκρούσεις στην Γαλλία ή στη Κ Ευρώπη 16ο και 17ο αιώνα αντίστοιχα, πολύ αίμα και δεν ανακατεύτηκαν καν μουσουλμάνοι.
   Ο Καραϊσκάκης ήταν «θύμα» της μόδας της εποχής, την ονόμαζαν Εθνικισμό τότε τα αντίστοιχα ιδρύματα.

   • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

    Ἡ Δυτική Ευρώπη,ανεξάρτητα από τις πομπές της,μπορούσε να κάνει την δουλειά της και να τα οικονομάει και με πληθυσμούς πολύ συμβατώτερους από τους μουσουλμανικούς που αγκάλιασε.
    Σκέψου μόνο τους Αργεντίνους ἤ τους Κολομβιανούς (έχω γνωρίσει μερικούς,γι᾿αυτό τους αναφέρω.)
    Και επισημαίνω ότι στην Γερμανία οἱ περισσότεροι μουσουλμάνοι είναι τουρκικής υπηκοότητος,και βρήκαν δίοδο στην χώρα λόγω…γιά μάντεψε.
    Λόγω ΝΑΤΟ.
    Και ἄν ψάξεις τί έχουν κοστίσει οἱ Τούρκοι στην Γερμανία,σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη «προέλευση» (Herkunft),θα δείς ίσως τα περισσότερα επιδόματα τέκνων και επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας ποσοστιαία από ότι όλοι οἱ άλλοι αλλοδαποί μαζί.
    Και τα τζαμιά-τζαμιά,ἔ;
    Και τα μισά ονομάζονται Aya Sofya Cami.

 • M.K.E

  «Ιδρυμα» fact tank κατα τα λεγομενα του,με εδρα στις Αμερικες,μας λεει οτι ειτε κοψουμε την λαθρομεταναστευση,ειτε οχι,οι μουσουλμανοι θα μας πλημμυρισουν.Οποτε τι προτεινει το θερμοκηπιο μυαλων και ιδεων;να εγκαταλειψουμε,ως ευρωπη, καθε ελεγχο η προσπαθεια ανασχεσης;
  Μια αφελης ερωτηση:περαν του ιρακ,συρια,αφγανισταν,στα οποια θα επανελθω σε δευτερο χρονο,αν απελαθουν ολοι οι υπολοιποι δλδ αλγερινοι,τυνησιοι,υποσαχαριοι κτλ,δεν αλλαζουν αυτοματα τα νουμερα και οι συσχετισμοι;
  Το Ιρακ πλεον δεν εχει πολεμο εδω και καιρο.Το ιδιο και το Αφγανισταν.Ποιον λογο λοιπον επικαλειται ο «ιρακινος» ωστε να μεινει στην ευρωπη;
  Απο οτι φαινεται δεν θα αργησει και η σταθεροποιηση στην Συρια,με τον ενα τροπο η τον αλλο.Για ποιο λογο λοιπον πρεπει να μεινει ο συριος στην ευρωπη τοτε;
  Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να μιλησουμε για υποκρισια και ατολμια των κυβερνωντων σε ολη την ετρωπη εξαιτιας του φοβου απο τα γαυγισματα των ΜΚΟ και των «ανθρωπιστων» που ανεξοδα η με πακτωλους χρηματων να προωθουν την πολυπολιτισμικη μπασταρδομπαχαλοποιηση των χωρων μας.
  Οπως χρειαζεται ο κυναιγειρος,ο αχεροντας,ο Π.Κ,ο ιβυ κρις,εγω,να κανει χαρτια για να παει στην Σ.Αραβια,ΗΠΑ,Αυστραλια,δεν βλεπω τον λογο γιατι δεν πρεπει και καθε επιδοξος ζηλωτης του Μωαμεθ να μην κανει το ιδιο.
  Εκτος αν εχουμε υποβιβαστει κατηγορια ως ανθρωποι,προσωπικοτητες και αξιες και πρεπει να απεμπολουμε δικαιωματα χαριν ενος επιλεκτικου ανθρωπιστικου φασισμου που ειναι φυσην εχθρικος απεναντι μας.Το αποδεχομαστε;

 • Giorgos Tsagaris

  Δεν πηραν κανενα απο τα δυο παιδια μου σε δημ. παιδικο σταθμο λογω εισοδηματος.
  Αλλεργικα βρεφη και τα δυο στη λακτοζη ΔΕΝ καλυπτει το ασφ.ταμειο τη δαπανη για το ειδικο γαλα
  (16.5 ευρο καθε δευτερη μερα).
  Εμβολιο 2 δοσεων των 100 ευρο εκαστο για καθε παιδι ΔΕΝ καλυπτεται απο το ταμειο…
  Να συνεχισω?
  Καντε παιδια σου λεει ο αλλος…

  • anaris

   Φυσικά και δεν μας το καλύπτουν το εμβόλιο των 100 ευρώ για κάθε παιδί για δύο δόσεις , στην Ελλάδα ζούμε …..

 • John

  Για την υπογεννητικότητα των ευρωπαίων κουβέντα όμως… Φταίνε οι μουσουλμάνοι που γεννάνε, αλλά δε φταίνε οι ευρωπαίοι όπου η τεκνοποίηση από το μιντιακό lifestyle, προβάλλεται ως κάτι αντιπαραγωγικό, αντικαριερίστικο για την προσωπική επαγγελματική εξέλιξη, αντιοικονομικό όπου μόνο έξοδα είναι (λες και ήταν ποτέ επικερδής) και επιπλέον δεν υποστηρίζεται/προωθείται στη σύγχρονη «αναπτυξιακή» Ευρώπη, η οποία κοιτάζει μόνο τη βελτίωση των δημοσιονομικών και οικονομικών δεικτών, αλλά όχι των κοινωνικών.
  Καληνύχτα Ευρώπη….

  • Giorgos Tsagaris

   Aδερφε…φανταζομαι εσυ εισαι ή πολυτεκνος ή ακομη ανυπαντρος…
   Φιλικα.

   • veteranos

    Πολυτεκνος η ανυπαντρος σωστα τα λεει,τι εχει παραληψει ειναι οτι αυτα συμβαινουν περισσοτερο στην μεσαια ταξη ( σε ολη την δυτικη Ευρωπη) που εχει και τα περισσοτερα λεφτα.παρα πολλοι απο αυτους καθονται και περιμενουν τους γονεις να πεθανουν για να τους κληρονομησουν.

    • Giorgos Tsagaris

     Oποιος ειναι πολυτεκνος αξιζει το σεβασμο μας και εχει δικαιωμα να μιλαει ετσι.Οποιος ειναι ανυπαντρος »ειναι απλα εξω απο το χορο» οποτε και το σχολιο του εχει αναλογη βαρυτητα σε ενα τοσο σοβαρο θεμα.
     Και ναι,η τεκνοποιηση στο παρελθον ηταν κατα καποιο τροπο »επικερδης» αφου τα μεγαλυτερα παιδια μια πολυτεκνης οικογενειας
     εργαζονταν απο μικρη ηλικια και υποστηριζαν ποικιλοτροπος τους υπολοιπους.Δεν θελω να γυρισουμε εκει…Αλλο αυτο και αλλο τα παιδια να θεωρουνται »τεκμηριο».
     Και στο κατω-κατω τι κοινο εχει η »μεση ταξη» της Ελλαδος με αυτη της Κεντρικης/Βορειας Ευρωπης σημερα?Τι συγκρινουμε?

 • Κουβάς

  Η αποψη σου ειναι σεβαστη αλλα η δικη δεν αλλαζει.Δεν ισλαμοποιειται ετσι μια ηπειρος

 • victor

  «η ανοχη και η αδυναμια αντιμετωπισης φαινομενων ειναι που δημιουργει το προβλημα »
  έδωσες την απάντηση μόνος σου..

  σωστά λέει ο Κουβάς..έχουμε τρελαθεί στη κάθε είδους υπερβολή που σερβίρεται ασύστολα και με τη καλύτερη συσκευασία συνέχεια.
  Το πρόβλημα δεν είναι οι αριθμοί ούτε και οι μουσουλμάνοι, το πρόβλημα είναι στη κατάλληλη πολιτική που για διάφορους ανά περιοχή λόγους δεν ασκείται.
  Οι Πορτορικάνοι/Τζαμαικανοί/Μεξικάνοι στις ΗΠΑ έχουν πολύ χειρότερα γκέτο από τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη. Μουσουλμάνοι-χριστιανοί στη Μ. Ανατολή/Αφρική μέχρι και τη Κύπρο ζούσαν μια χαρά καμιά χιλιάδα χρόνια τώρα.
  Η θρησκεία είναι απλά η σκανδάλη που χρησιμοποιείται ανάλογα από κάποιους.
  Όπου υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες/πολιτικές, δηλ. ασφάλεια και φαί, κανένας δεν ξεσηκώνεται και τα προβλήματα ελέγχονται.

  • M.K.E

   Δεν ειδα καποια υπερβολη να πω την αληθεια.Οσον αφορα την πολιτικη,εξαρταται πως την εννοεις.
   Και η Αυστραλια εχει πολιτικη εναντι της λαθρομεταναστευσης και εχει επιτυχει και αρνητικους ρυθμους καποιες χρονιες.Θελουμε να την ακολουθησουμε;
   Που ειναι και τι ποσοστο αριθμουν οι χριστιανικες κοινοτητες των αραβικων χωρων,πλην των περιοχων των Πατριαρχειων;ποσους αριθμουσαν παλαιοτερα και τι διωγμους υπεστησαν;Αρμονικο δεν ηταν ποτε,απλα οι χριστιανοι βρισκοταν κατα κανονα ως μειονοτητα και αντιμετωπιζοταν αναλογως.
   Η ασφαλεια και το φαι που αναφερεις δικαιολογει την υπαρξη ισλαμικης αστυνομιας;η μηπως της κλειτοριδεκτομης;η της κουλτουρας του βιασμου στη λογικη οτι αφου φορα μινι και δεν ειναι μουσουλμανα ειναι αξια της μοιρας της;
   Μην τα λενε τωρα ετσι.Κανεις απο τους τρομοκρατες μεχρι τωρα δεν πεινουσε,απλα πρεπει να καταλαβουμε εμεις οτι το ισλαμ ειναι ασυμβατο με τον δικο μας τροπο ζωης και οτι οσοι ερχονται πρεπει να σεβονται τον τροπο ζωης μας και να μην επιβαλλουν με τον εναν η τον αλλον τροπο την δικη τους θεωρηση του κοσμου γιατι αυτο γινεται οχι αργα ουτε σταθερα αλλα γρηγορα και βιαια.

  • PetrosR

   Το Ισλαμ ειναι πολιτικη.

   Τα χιλιαδες τζαμια στη Βοσνια με λεφτα των Σαουδαραβων ειναι πολιτικη.
   Το ιδιο και στην Αλβανια, με λεφτα των τουρκων.

   Αβατο » γκετο» ( και δεν αναφερομαι στα δικα μας ) δεν υπαρχει σε καμια Αμερικανικη πολη.
   Οι μπατσοι στην Αμερικη δεν κοιτανε απο μακρια τα τεκταινομενα οπως στο Βελγιο,ουτε τρωνε καθε βραδυ ξυλο οπως στη Σουηδια.

   Το θεμα του εξισλαμισμου της Ευρωπης ειναι σαφως υπερβολη, τα φορτηγα που πατανε κοσμο και οι μπομπες που σκανε ειναι πραγματικοτητα.

 • nonfactor

  Σου εύχομαι να έχουν υγεία, υγεία και υγεία!

  Σαφώς και υπάρχει ποικιλία εδώ.
  Κυναίγυρε, στα γεμιστά να βάλω μαϊντανό;

  • Β.Κ

   Xaxaxaxaxa

 • Giorgos Tsagaris

  What he said ^^^^^

 • Giorgos Tsagaris

  Προσωπικα δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με το χρωμα ή τη θρησκεια των ΕΛΛΗΝΩΝ.
  Φτανει να ζουν και να συμπεριφερονται ως τετοιοι.

 • Giorgos Tsagaris

  Και σε ανταλλαγμα απεκτησε νοημα η ζωη τους.
  Ετσι απλα.

 • Giorgos Tsagaris

  Ναι,και?
  Το τι συνεβη το γνωριζω.
  Καποιοι αλλοι ξεχνανε τα Ψαρρα,τη Χιο,το Αρκαδι και προφανως θεωρουν
  πως οτι εγινε εκει,ηταν μια παρεξηγηση σε ενα γλεντι που κατα τα αλλα ηταν μια ωραια ατμοσφαιρα…
  Και οι σταυροφοροι αλωσαν την Πολη.
  Δεν σε σκλαβωσαν αιωνες επιτρεποντας σου καποιες(ελαχιστες)ελευθεριες
  ισα-ισα για να σε διαχειριζονται ευκολοτερα.
  ΑΙΩΝΕΣ.Ακομη και σημερα σε περιμενουν στη γωνια….Τους απλωνεις το χερι και σε δαγκωνουν μεχρι τη μασχαλη…
  Δε λεω οτι η εκκλησια ειναι αγια.
  Δεν θα τα βαλουμε παλι ομως στο ιδιο καλαθι ολα….Βαρεθηκα….

  • victor

   Το video που παρέθεσες με βοηθά να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ.
   Δεν είναι το ισλαμ και το κάθε ισλάμ/ή εθνικότητα, το θέμα, ούτε η ισλαμοποίηση.. είναι οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,
   πχ αυτό κάνει ο ασχημούλης στη φωτό, εφαρμόζει πολιτική, δεν διαχωρίζει τους εισερχόμενους σε ισλαμ, κομφούκιο, αλβανό ή αμερικάνο. Λέει ΟΛΟΙ σας μα ΟΛΟΙ θα κάνετε ή δεν θα κάνετε αυτό και αυτό..
   Με κατάλληλες πολιτικές ανάλογα τις εποχές/καταστάσεις κλπ όλα γίνονται, το πετύχαμε στην Ευρώπη με αντίστοιχο σκοταδισμό, και μέσα από τόσο αίμα και πισογυρίσματα πειραματιζόμαστε και μαθαίνουμε..
   Οι πολιτικές θα εφαρμοστούν και τα επιδόματα πχ θα κοπούν αν χρειαστεί, και τα σύνορα μπορεί να σφίξουν, και απελάσεις μπορεί να γίνουν, και λάθη και, και..
   αν όμως μπεις σε θρησκευτικές/εθνικές/πολιτισμικές/ αντιπαλότητες τότε μπαίνεις στο πεδίο του μη λόγου, δρας συναισθηματικά, δε βγαίνει άκρη έτσι..

 • Γεράκι

  Δεν γνωρίζω αν πράγματι οι μουσουλμάνοι θεωρούνται ειδική κατηγορία ή θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Μου φαίνεται πως δεν είναι έτσι ακριβώς.

  Βεβαίως εσύ όπως ο καθένας στα δικά τους μέρη ελέγχεται από το δικό τους καθεστώς κανόνων, όπως αυτοί όπως και ο καθένας στα δικά μας μέρη ελέγχεται από το δικό μας. Το γεγονός πως αυτά διαφέρουν δεν είναι …αδικία, ανισότητα, δυσαναλογικότητα ή ότι άλλο που να θεωρείται πως εμείς είμαστε οι ριγμένοι και αυτοί οι μάγκες της υπόθεσης.

  Το πλαίσιο αυτών των νομικών κανόνων διαφέρει αναπόφευκτα καθώς διαφέρει το ιστορικό και το θρησκευτικό υπόβαθρο, η παράδοση και κυρίως εξέλιξη από τα οποία και πηγάζουν. Αυτοί δεν αξιώθηκαν να έχουν τη δική τους κοινωνική επανάσταση, δεν αξιώθηκαν να έχουν το δικό τους διαφωτισμό, να αμφισβητήσουν και να επαναπροσδιορίζουν τους κοινωνικούς, πολιτικούς και θρησκευτικούς κανόνες. Ζούνε στο δικό τους θρησκευτικό μεσαίωνα όπως εμείς πριν κάποιους αιώνες.

  Για το λόγο αυτό στα μέρη τους δεν απολαμβάνεις τις αυτονόητες ελευθερίες και δικαιώματα που έχεις στα μέρη μας. Από την άλλη οι ελευθερίες και τα δικαιώματα που απολαμβάνει κανείς στα μέρη μας δεν πρέπει να θεωρούνται πως προστατεύουν τους άλλους ως ειδική περίπτωση, ούτε βεβαίως τους δίνει κανένα δικαίωμα και περιθώριο να τους επιτρέπει να κάνουν τα πάντα όπως λες.

  Νομίζω πως το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός πως οι εσωτερικές δίκες μας διαφορές, τους τελευταίους λίγους αιώνες δεν ήταν ποτέ τέτοιες, που να δημιουργούσε πρόβλημα συνύπαρξης, δηλαδή μεταξύ καθολικών, ορθοδόξων, διαμαρτυρόμενων κλπ κι αντιμετωπίζονταν η διαφορετικότητα περισσότερο ως γραφική εξαίρεση παρά ως κοινωνικός κίνδυνος. Για το λόγο αυτό δεν ανέκυψε ποτέ και η ανάγκη περιορισμού, ελέγχου ή όποιας άλλης διάκρισης και πρόβλεψης από τις δικές μας κοινωνίες που να εκφραστεί και στο νομικό σύστημα κανόνων. Τώρα όμως με όλους αυτούς που μαζεύτηκαν και απαιτούν τα ….δικαιώματά τους και με δεδομένη τη ριζικά διαφορετική θρησκευτική και κοινωνική νοοτροπία ανακύπτει ένα πρόβλημα συνύπαρξης που δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ.

  Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι πως το δικό μας σύστημα αξιών ελευθερίας και δημοκρατίας επιβάλει να τους τα αναγνωρίσουμε και να τα σεβαστούμε γνωρίζοντας πως έτσι ακριβώς υπονομεύεται μελλοντικά.

 • Κουβάς

  Σεβομαι την αποψη σου,ισως να χεις δικιο

 • victor

  Ξεκινώ από το τέλος. Φυσικά και την είδα την ανάρτηση σου, και για μένα σε τιμά ως άνθρωπο πάνω απ’ όλα.

  Στα υπόλοιπα στην ουσία το ίδιο πράγμα λέμε, κανονισμοί και όροι προς όλους. Όχι φυλετικούς/θρησκευτικούς διαχωρισμούς απλά είστε παράνομοι κύριοι, όχι είστε πακιστανοί παράνομοι, αλβανοί παράνομοι, είστε όλοι παράνομοι και θα ακολουθήσετε τους κανόνες μου. Οκ αυτό σεβαστό και κατανοητό.

 • victor

  Είσαι (ήμαστε) υπό την επήρεια του μίστερ κολοτούμπα/αριστεριστή/νεοανδρέα γιαυτό και φυσιολογικά αντιδράς έτσι.
  Δεν είπα ότι οι πολιτικές του θιάσου που κυβερνά είναι σωστές, το θέμα είναι να βρεθούν αυτές καθαυτές αλλά και οι άνθρωποι που θα τις εφαρμόσουν. Δυστυχώς η αριστερή ρητορική έχει αναμιχθεί επικίνδυνα με την φιλελεύθερη σε πολλά σημεία γιαυτό και βλέπουμε τραβεστί καταστάσεις, αλλά όλα είναι ρευστά.

  Ανέφερες παραδείγματα Αραφάτ RAF κλπ, σωστά όλα, ανάλογα με τους καιρούς ανάλογα και τα φαινόμενα. Σήμερα το φονταμεταλιστικό ισλάμ είναι αυτό που σε μεγάλο βαθμό εξυπηρετεί δυτικά συμφέροντα και γιαυτό αβαντάρεται, γεννιούνται εχθροί, ανακατεύεται η τράπουλα. Μέσα στις παρενέργειες είναι και η άνοδο της ακροδεξιάς, η θρησκευτική αντιπαλότητα. Η κυρίως Δ Ευρώπη προς τιμήν της ακόμη δεν έχει πέσει σε τέτοια λούμπα, αλλά αυτό δεν ξέρουμε αν θα συνεχιστεί. Θεωρώ και εύχομαι πως θα συνεχιστεί.

  Φαντάζεσαι Γαλλία Γερμανία Ιταλία Αγγλία να τη δούνε στραβά με τους ισλαμιστές και να μπούμε όοολοι μαζί στο τριπάκι της σύγκρουσης των πολιτισμών; Θες κάτι τέτοιο;

  ΥΓ
  εντάξει τώρα με τι πλάτες ο Αραφάτ θα έπαιζε το θρησκευτικό χαρτί, αφού οι ίδιοι οι άραβες τον κυνηγούσαν. Μόνο ο Νάσερ προσπάθησε κάτι τέτοιο και πάλι δεν τα κατάφερε. Δεν εξυπηρετούσε τους δυτικούς κάτι τέτοιο τότε.

 • Αγραφιώτης

  Σε αυτή την ανάρτηση σου δεν θα διαφωνήσω. Είσαι σωστός όταν λές »δεν συζητάω σε λογική βάση κάθε θρησκευτικό βιβλίο, λόγο, δόγμα κλπ.». Το πρόβλημα για εμένα είναι ότι οι μουσουλμάνοι δίνουν. Μπορεί εσύ και εγώ να μην δίνουμε σημασία τι γίνεται όμως όταν η άλλη πλευρά δίνει σημασία και το διεκδικεί ;

  Πως πρέπει να αντιδράσει μια κοινωνία όταν σε παιδικό σταθμό απαγορεύεται το παραμύθι με τα 3 γουρουνάκια επειδή είναι ζώο απαγορευμένο (συνέβη σε παιδικό σταθμό στην Αγγλία). Θα μου πεις ελάσσων αλλά από τα ελάσσωνα μεταβαίνεις στα ήσσονα.

  Σκέψου ότι υπάρχει ένα 10% στον παγκόσμιο μουσουλμανικό πληθυσμό που ενστερνίζεται την Τζιχάντ, στο 1 δις που είναι, φαντάζομαι ότι είναι τεράστιος ο αριθμός.

  Η τοποθέτηση μου είναι όχι ότι είναι μια διαφορετική θρησκεία. Ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει το ναρκωτικό που θέλει (σέβομαι αυτούς που πιστεύουν και δεν κάνουν προσυλιτισμό). Όμως οι μουσουλμάνοι είναι σταθεροί στις διεκδικήσεις τους. Διεκδικούν μέχρι να πετύχουν και δεν σταματούν ποτέ με ειρηνικό τρόπο. Εγώ βλέπω ότι η μουσουλμανική κοινότητα είναι ειλικρινής, διεκδικεί γιατί είναι αποφασισμένη. Όπως έλεγε και ο Λένιν δεν έχει σημασία αν είμαστε λίγοι, είμαστε αποφασισμένοι και γιαυτό θα πετύχουμε.

  Συμφωνώ με αυτό που προείπες ότι κατα βάσην κινδυνεύουμε περισσότερο εμείς στον Νότο παρά στον Βορρά. Για την στάση μου απέναντι στην Ευρώπη είναι μια προσωπική άποψη, θεωρώ ότι ΕΕ και Νατο είναι αναγκαία κακά (καλύτερα να είσαι εντός παρά εκτός αυτών των εγκληματικών οργανώσεων).

  Για τον εθνικισμό θεώρησα ότι είχες στο μυαλό σου τις δηλώσεις των Ελλήνων προς το κονκλάβιο της Ιερής Συμμαχίας (στην ουσία στον Μέττερνιχ) ότι η επανάσταση είναι εθνικοαπελευθερωτική και όχι κοινωνική-ταξική. Ναι μπορείς να την εντάξεις στην κατηγορία των εθνικών επαναστάσεων της Λατινικής Αμερικής απλά ήθελα να κάνω διαχωρισμό από τον εθνικισμό όπως αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα.

 • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

  Κοίτα,την εποχή που άρχισαν να κουβαλιούνται οἱ Τούρκοι στην Γερμανία,κρατήθηκε κάποια ἄς πούμε ρέγουλα,αλλά ὁ πραγματικός λόγος γι᾿αυτό,με την εκ των υστέρων πείρα,ήταν να μήν ερεθιστεί ἡ εδώ κοινωνία.
  Το πράγμα υλοποιήθηκε απλά και κουτοπόνηρα-πάντα πιάνει αυτό.
  Πρώτα επέτρεψαν να έλθουν εργάτες,μετά να φέρουν τα αδέλφια τους,από 2-3-4-5 ὁ καθένας,και λίγο αργώτερα τις συζύγους που ήταν στην χώρα τους.
  Τα υπόλοιπα απλώς πήραν σειρά για να συμβούν.
  Έτσι δέν έγινε και με την ίδρυση κάποιας ομόσπονδης γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της «Μακεντόνια»,που ἡ Ἑλλάδα «αντιλήφθηκε» την ύπαρξη της μετά από 45 χρόνια;

  «Το τότε ήταν τότε,τώρα είναι σήμερα και πολλά πράγματα που εξυπηρέτησαν κάποτε τώρα είναι αγκάθια.»
  Το θέμα είναι ότι σήμερα,που όλοι εκτός των δασκαλεμένων βλέπουν πού πάει το πράγμα,ἡ πολιτική υποστήριξη προς το τουρκο-μουσουλμανικό στοιχείο είναι διάχυτη.
  Μεγάλες τράπεζες διαφημίζουν ότι είναι προσανατολισμένες στο τουρκικό κοινό,μεγάλες επιχειρήσεις προωθούν μέσω ιδρυμάτων την ατζέντα Σόρος (καλά,και ἡ Alice Merton τραγουδάει «no rootes»),ἡ Μέρκελ λέει το 2015 «είναι όλοι ευπρόσδεκτοι,(οἱ μουσουλμάνοι πρόσφυγες) θα τα καταφέρουμε»,ασχέτως ἄν ήξερε ότι οἱ περισσότεροι από τους «ευπρόσδεκτους» θα βάλτωναν στην Ἑλλάδα.
  Άρα,ανεξαρτήτως συγκυριών,ἡ τουρκολαγνεία ζεί και βασιλεύει,και αυτό δείχνει ότι Κεμάλ-ξε Κεμάλ οἱ Τούρκοι είναι τα μανάρια της Γερμανίας.

  «Τι να κάνουμε έτσι γίνεται, δεν είναι στημένο παιχνίδι ο κόσμος, όλα τρέχουν και ανατρέπονται.»
  Ὁ κόσμος μπορεί και να μήν είναι στημένος,αλλά στημένες είναι οἱ τράπουλες με τις οποίες παίζεται το παιχνίδι,και τίποτε δέν ανατρέπεται χωρίς κάποια δράση ἤ αντίδραση.
  Κοίταξε μόνο πώς άρχισε ἡ εκρίζωση του Ἑλληνισμού (θές πέστο Ρωμηοσύνη) της Πόλης-Ίμβρου-Τενέδου που καλυπτόταν μάλιστα από την συνθήκη της Λωζάνης,το 1955,και αμέσως μετά,το 1956 το ίδιο έργο στην Αίγυπτο.
  Τί σύμπτωση,ἔ;
  Κατόπιν πιάσε τις συμφωνίες Ζυρίχης -Λονδίνου,και ότι ακολούθησε,και μέτρα πόσες φορές ὁ ΟΗΕ προσπάθησε μέχρι σήμερα να νομιμοποιήσει τον «Αττίλα».

 • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

  Επειδή το κεντρικό νόημα της ανωτέρω διατυπώσεως πάει κάπως στο «ἡ κότα έκανε τ᾿αυγό,ἤ το αυγό την κότα»,θα πρέπει πρώτα να βρεθεί ὁ αλάνθαστος αποκωδικοποιητής του τί είναι ανεκτικότητα και τί μισαλλοδοξία.
  Επειδή κοντός ψαλμός αλληλούϊα,θα το θέσω ὡς εξής:ἡ ιστορική πορεία του Ισλάμ είναι ἡ επιτομή του «ήρθαν τ᾿άγρια,να διώξουν τα ήμερα».

 • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

  Κάποιες τιμές Γερμανίας για να κάνετε συγκρίσεις.
  Σε πανγερμανική αλυσίδα καταστημάτων και από συγκεκριμένη μάρκα (δέν αναφέρω για να μήν παρα-ξηγηθώ),
  11,49€ 100 πάνες,μέχρι βάρος μωρού μέχρι 6 κιλά
  11,49€ 40 πάνες για μεγάλα μεγέθη περίπου 25 κιλά.
  Ενδιαμέσως,στην ίδια τιμή,84,72 κ.ο.κ. όσο αυξάνει το βάρος μωρού.

  • Cynaegeirus

   και 450 ευρώ επίδομα αν δεν κάνω λάθος

   • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

    Για δύο παιδιά,ναί.
    Αλλά ἡ διαφορά στις τιμές επεκτείνεται σε όλα σχεδόν τα είδη μαζικής καταναλώσεως.

    • nonfactor

     Πως ακριβώς προκύπτουν τα 450 ευρώ για 2 παιδιά;

     Υ.Γ. Τους πρήξαμε τους moderators … όμως συζήτηση για την άμυνα είναι και αυτή…της τσέπης μας!

     • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

      Εντάξει μωρέ,να κάθομαι να εξηγώ στον Κυναίγειρο ότι είναι 384€,πές τέσσερα κατοστάρικα,μετά ὁ αδελφούλης μου είναι και γενναιόδωρος στους υπολογισμούς,δέν είναι ματζίρης.
      Βάλε και εσύ κάποια αβάντα λόγω φορολογικής κλίμακος π,χ 3.2 και έχεις στο περίπου τα 400κάτι.
      Για τους φίλους που δέν ξέρουν,στην Γερμανία οἱ φορολογικές κλίμακες είναι,(πλήν κάποιων ευνοϊκών όπως για φοιτητές ἤ διαζευγμένες μητέρες)
      για άγαμους 1
      για έγγαμους 3 ἤ 4
      ἡ 3 είναι για ένα γονέα εργαζόμενο,
      ἡ 4 για δύο γονείς εργαζόμενους και ισοδυναμεί με την 1
      ἤ εάν ὁ ένας γονέας κερδίζει αισθητά περισσότερο,συμφέρει να πάρει την
      κλίμακα 3,και ὁ άλλος την 5.
      ἡ 5 φορολογείται πιό άγρια από την 3,αλλά ἄν ἡ 3 γλυτώνει περισσότερα από όσα χάνει ἡ 5,έχει νόημα
      Όταν ὁ εργαζόμενος γονέας έχει κλίμακα 3,μέ ένα παιδί γίνεται 3.1,με δύο γίνεται 3.2,κ.ο.κ.
      Αυτό το 3.1 ἤ 3.2 έχει κάποια επίδραση στο αφορολόγητο,οπότε έτσι μπορεί να προκύψει μία προσαύξηση του επιδόματος τέκνου έμμεσα,ἡ οποία όμως μπορεί και να να αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερη επιστροφή από ένα πενηντάρικο τον μήνα.
      (ούφ!)

     • nonfactor

      Τώρα είναι σωστό! Οφείλω να ομολογήσω, πως το 3.1, 3.2 κτλ δεν το γνώριζα.

      Bonus:
      Για όσους δεν το γνωρίζουν, δείτε τι έχει ο αγαπητός Αχέρωντας στην πίσω αυλή του!

      https://uploads.disquscdn.com/images/dc698a7eebe4d2df75f85e6b44bbe07d8c590e17593f8f29ce4fba9281341bad.jpg

 • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

  Σε ότι έχει σχέση με την Τουρκία και το τουρκικό στοιχείο στην Ευρώπη,έχω κατασταλάξει σέ έναν απλούστατο δακτυλικό κανόνα:το αβαντάρισμα πάει σερί,ανεξαρτήτως συγκυριών,και αλλάζουν μόνο τα προσχήματα.
  Χαρακτηριστικώτατα,επί ψυχρού πολέμου ἡ αξία της Τουρκίας ήταν για την ανάσχεση της ΕΣΣΔ,όταν αυτή κατέρρευσε αυτομάτως αναβαθμίστηκε ἡ Τουρκία λόγω μεσανατολικών επιπλοκών (Κουβέϊτ),ἡ λούφα της το 2003 έπεσε στα μαλακά,με την αποδόμηση της Συρίας ξανά-μανά απαραίτητος μαϊντανός ἡ Τουρκία,και από το «τί καλά που έχουμε την Τουρκία»,στο «μόνο μήν χάσουμε την Τουρκία»,και μονά -ζυγά αφερίμ Τουρκία.
  Έτσι και στην Γερμανία (γιαβρούμ ντώϋτσλαντ),μία είναι ότι «χρειαζόμαστε χέρια»,μία «ἡ αποκατάσταση της οικογενειακής συνοχής αυτών των ανθρώπων»,μία ἡ «ένταξη αυτών των ανθρώπων»,μία «ὁ σεβασμός στις ιδαιτερότητες τους»,πάντα,μά πάντα,βρίσκεται μία δικαιολογία/πρόφαση/άλλοθι/φύλλο συκής.
  Στο αεροδρόμιο της Στουττγάρδης,οἱ ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα γίνονται στα γερμανικά,αγγλικά,και τούρκικα,για να καταλάβεις.

  • victor

   Χρήσιμα αυτά που λες.
   Υπόθεση. Οι Γερμανοί κάποια στιγμή τα παίρνουν στη κράνα και αποφασίζουν να αλλάξουν στάση για χ ψ λόγους.

   Πιστεύεις, εσύ με το δικό μάτι έτσι όπως βλέπεις τη κατάσταση εκεί στη Γερμανία ότι είναι δύσκολο, μέσα σε μια μέρα να περαστούν οι νόμοι που θα κόψουν όλες αυτές τις αγκαλίτσες;

   Αν οι αποφασίσουν να γυρίσουν πλευρό μπορούν ή δεν μπορούν σε ελάχιστο χρόνο να κόψουν όλες μα όλες τις διευκολύνσεις προς τον ισλαμικό πληθυσμό, τόσο σε αυτούς που μένουν εκεί όσο και στους άλλους που περιμένουν τη σειρά τους να περάσουν τα σύνορα;
   Μπορούν ή όχι να επιβάλλουν τους νόμους που αυτοί θα ορίσουν και όποιος θέλει μένει όποιος όχι φεύγει, έχουν τη δύναμη να το κάνουν στη σύγχρονη Γερμανία; θα το δεχτεί η κοινωνία;
   Εγώ θεωρώ πως ναι, αλλά δε ζω εκεί και δε μπορώ να ξέρω.

   • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

    Θα αρχίσω με μία διευκρίνηση.
    Το τί θα επιβάλλουν οἱ «απο πάνω»,μπορεί και να εκπλήξει,εγώ πάντως ξέρω αυτά που βλέπω,και αυτοί ξέρουν πολύ περισσότερα.
    Εικάζω,με βάση αυτά που βλέπω και βιώνω,ότι ἡ γερμανική μεταναστευτική πολιτική θα μπορούσε να είναι δια χειρός Σόρος.
    Μπορεί να υπάρχουν προβλέψεις του «θεμελιώδους νόμου»(Grundgesetz),καθώς ἡ Γερμανία δέν έχει Σύνταγμα,αλλά,όπως και στην Ἑλλάδα,είναι ψιλά γράμματα για την ακολουθούμενη ατζέντα.
    Αυτό δέν είναι μόνο ἡ εκτίμηση ενός Ἕλληνα που ζεί στην Γερμανία,είναι και ἡ άποψη του Spiegel που πρίν χρόνια δημοσίευσε τεύχος με τίτλο «Ἡ Γερμανία ὡς Μέκκα-ἡ σιωπηλή ισλαμοποίηση» «Mekka Deutschland:die stille Islamisierung»
    Τους ἥδη γερμανοποιηθέντες,δέν νομίζω ότι θα τους αγγίξουν,είναι πολύ καυτή ἡ πατάτα,θα δημιουργούσε αλυσίδα συνειρμών εντός και εκτός Γερμανίας,που θα παρέπεμπαν στην καταδίωξη των Εβραίων γερμανικής υπηκοότητος επί ναζισμού.
    Τους μή εισέτι γερμανοποιηθέντες,δέν πιστεύω ότι θα τους καψονάρουν,είτε επειδή θα υπάρχουν πολιτικές υστεροβουλίες,είτε επειδή θα δημιουργήσουν πρόβλημα τα «ιδρύματα».
    Απομένει ἡ στεγανοποίηση έναντι νεοεισερχομένων.
    Εκεί υπάρχει ουσιώδης βαθμός ελευθερίας κινήσεων,διότι οἱ ροές μεταναστών δέν υπόκεινται σε ενστάσεις και αγωγές,διότι δέν είναι ταρίφα τόσοι τον χρόνο,εκτός ἄν προβλέπεται από διμερείς συμφωνίες.
    Φυσικά,τις όποιες διμερείς συμφωνίες ἡ Άγκυρα τις ερμηνεύει κατα το δοκούν:περί τα μέσα του 1985 ἤ κάπου εκεί,ἡ τουρκική γραφειοκρατία «εκτίμησε» ότι έληγε κάποιος περιορισμός στην διακίνηση πολιτών τουρκικής υπηκοότητος προς την Γερμανία,και στα γερμανοαυστριακά σύνορα εξελίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους,με αλαλάζοντες Τουρκους κραδαίνοντες σημαίες της ημισελήνου να κάνουν έφοδο στους γκισέδες.
    Κάτι μου λέει ότι θα το ξαναδούμε,ἄν ἡ Γερμανία το παίξει ξυνή,και βεβαίως από κοντά όλο και θα είναι και κάποιοι ανθρωπισταράδες με κάμερες και «συγκινημένη φωνή».
    Μπορώ πάντως να σε διαβεβαιώσω,ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία,Γερμανοί,γερμανοποιημένοι χριστιανικού δόγματος και γενικώς ξένοι (φιλοξενούμενοι) χριστιανικού δόγματος,δέν πρόκειται να χαλαστούν.
    Ακόμη και Άραβες κοσμικού προσανατολισμού,δέν τρέφουν συμπάθεια προς τους Τούρκους,για να μήν πώ ότι πολλοί μή Τούρκοι μουσουλμάνοι θεωρούν ότι οἱ Τούρκοι τους καπελώνουν έναντι των γερμανικών αρχών και κοινωνίας,ἤ ότι το προσπαθούν,τέλος πάντων.
    Το ερώτημα που παραμένει,είναι ἄν την θέση των Τούρκων πάρουν άλλοι μουσουλμάνοι,Μαγκρεμπίνοι,Αιγύπτιοι,Πακιστανοί,Ινδονήσιοι,ἤ όποιοι άλλοι.
    Μου κάνει κάποια εντύπωση που δέν έχουμε ακόμη πλημμυρίσει από Υεμενίτες πρόσφυγες,αλλά ξέχασα ότι ἡ Υεμένη δέν έχει σύνορα με την Τουρκία…

    • victor

     Thanks για τις πληροφορίες, διαφορετικά τα πράγματα όταν είναι κάποιος απ’ έξω.
     Τόσο δέσιμο με τη τούρκα η Γερμανία μπράβο..
     Το ξαναέχω πει θεωρώ πως όλοι περιμένουν να τα τινάξει ο ερντο κάνουν τρελή υπομονή και μου φαίνεται το ίδιο και η Μέρκελ που αφού απολαμβάνει τη προτίμηση των γερμανών δε φαίνεται να αλλάξει τροπάρι, ανοιχτά σύνορα για όλους λοιπόν.
     Το κακό είναι ότι η Γερμανία δίνει το γενικό στίγμα( αφού η Γαλλία κατάφερε με πολύ τέχνη να αυτοευνουχιστεί με τον ηλίθιο που είχαν πέντε χρόνια τώρα) και αφού Γερμανοί επιμένουν στα ανοιχτά σύνορα, λίγο πολύ, με γκρίνια ή χωρίς θα ακολουθήσουν και οι άλλοι.
     Ψιλομαύρη μοίρα μας…anyway thanks και πάλι..

     • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

      Υπάρχει το πολύ φυσιολογικό ενδεχόμενο,ἄν τα τινάξει ὁ Ερντό,να βρεθεί και πάλι ένα πιασάρικο πρόσχημα για νέα όργια φιλοτουρκισμού,αφού «το κλίμα δέν δηλητηριάζεται πλέον από δημαγωγικές υστερίες»,ἤ κάτι σε αυτό το ύφος.
      Κράτησε αυτήν την διατύπωση που έκανα πιό πάνω,μπορεί να δέσει πολύ καλά με την αρχή νέας φάσεως εξισλαμοτουρκισμού της Γερμανίας,με πρόφαση και πρόσχημα την αποχώρηση του Ἑρντό από το προσκήνιο.
      Θα κλείσω με κάτι που έχω γράψει και αλλού,για να καταλάβεις πώς λειτουργεί ἡ χειραγώγηση στην Γερμανία.
      Το 1991,φθινόπωρο,έγινε στην Βόννη μεγάλη διαδήλωση Ἑλλήνων για το Μακεδονικό.
      Συμμετείχαν έως 40.000 άτομα,από μία κοινότητα υπολογιζόμενη τότε σε κάτι παραπάνω από 300.000.
      Τέτοια φωνή δέν έχω ακούσει από Ἕλληνες πρίν,ούτε έκτοτε.
      Δέν ήμουν παρών,αλλά το άκουσα στην ἑλληνική εκπομπή της Ντώϋτσε Βέλλε.
      Όμως,στα δελτία των καναλιών,κρατικών τε και ιδιωτικών,μούγκα,σκασμός,ψόφος.
      Βλέπεις,ἡ θώπευση των Σκοπίων ήταν πολιτική του νεομεττερνίχου Γκένσερ.
      Έτσι,40.000 Ἕλληνες στην Βόννη,ήταν «ανύπαρκτοι»,ενώ 5-10 Σκοπιανοί που γιουχάϊζαν τον Σαμαρά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών,έπαιξαν σε όλα τα δελτία,όπως αργώτερα οἱ διαδηλώσεις μερικών δεκάδων Κούρδων-για ξεκάρφωμα.

     • victor

      Υπάρχει δηλ. μια φιλοτουρκική πολιτική σίδερο, στην οποία δεν έχουμε καταφέρει καν να μπούμε σφήνα. Καλά να πάθουμε.(Τζάμπα τόσα φράγκα στη ζιμενς). Οι τύποι προφανώς εκμεταλλεύονται τους αριθμούς τους όσο καλύτερα γίνεται. Έχουν πιάσει την ατμομηχανή της Ευρώπης απ’ τα αρ**α, ωραία..

     • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

      Εδώ πρέπει να γίνει μία διευκρίνηση.
      Λοιπόν,μιά και καλή,ὁ εξισλαμοτουρκισμός της Γερμανίας,ΔΕΝ είναι μαγκιά,επίτευγμα,επίδοση του τουρκικού κράτους.
      Το περισσότερο που θα μπορούσε να «εκβιάσει» ἡ Άγκυρα,θα ήταν ένας αριθμός από Τούρκους «φιλοξενούμενους εργάτες» (gastarbeiter),και πέραν τούτου ελάχιστα.
      Το ίδιο πέτυχε άλλωστε και ἡ Γιουγκοσλαβία,όταν βρέθηκε μία οριστική ρύθμιση για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις το 1965.
      Πράγμα βέβαια,που ποτέ δέν ώθησε σε κανενός είδους «εκσλαβισμό» της Γερμανίας.
      Ἡ τουρκολαγνεία δρομολογήθηκε (γιαβάς-γιαβάς,όπως έγραψα νωρίτερα),και συντηρήθηκε από κάποιες μή κρατικές οντότητες,ιδρύματα και τα τοιαύτα,γερμανικής ιθαγενείας,που πάντως φαίνεται ότι έχουν τον τρόπο να επιβάλλουν τις «απόψεις» τους στις κυβερνήσεις.
      Ἡ προτίμηση αυτή στο τουρκικό στοιχείο δέν έχει αντίστοιχο σε καμμία άλλη εθνική ομάδα.
      Χωρίς την συνδρομή αυτών των δομών,ίσως ούτε το δίκτυο Γκιουλέν θα είχε εγκατασταθεί στην Γερμανία.

 • Cynaegeirus

  για τα 4 πρώτα χρόνια υπολόγισα μαζί με τα 8000 της κλινικής 24,000 ευρώ σε έξοδα.

  σας το λέω και το ξαναλέω και θα το ξαναλέω : δεν θέλει το κράτος να κάνουμε παιδιά

 • NK

  Τι ακριβώς πέτυχε στη Σουηδία;

  Παίζουν πάντα στις θέσεις 1-2 παγκοσμίως στους βιασμούς κατά κεφαλήν και το 2043-2045 θα είναι μειονότητα στη χώρα τους.

  Η δε τοπική ΧΑ έχει 30%.

  • victor

   Είσαι λίγο υπερβολικός, αλλά τεσπά, το παράδειγμα της Σουηδίας το ανέφερα και για άλλα κοινωνικά επιτεύγματα της όχι αποκλειστικά για τους μουσουλμάνους, γενικά από την εποχή του ανδρέα εδώ στο Ελλάντα έχουμε ένα κόλλημα με τη «σοσιαλιστική» Σκανδιναβία..

 • NK

  Η μειονότητα εντάσσεται στην πλειονότητα, ΑΝ θέλει και μπορεί.

  Καλά θα κάνουμε όλοι οι Ευρωπαίοι να ετοιμαζόμαστε για ένταξη λοιπόν.

  • victor

   εμ στο ‘πα και παραπάνω είσαι λίγο υπερβολικός…
   Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, έχουμε δεχθεί και πολύ χειρότερες επιθέσεις και όλες κατέληξαν να δουλεύουν για την ανάπτυξη της Ευρώπης(και ΗΠΑ εν συνεχεία)..
   Όπως και να έχει το πράγμα είμαστε πολλά χρόνια μπροστά για να τη πατήσουμε από μυαλά που έχουν μείνει στο 630μχ

   • NK

    Αυτό που ζούμε σήμερα στην Λέσβο και στον δήμο Αθηναίων, πχ, δεν συγκρίνεται με την ύστερη Τουρκοκρατία στον Μωριά, αλλά με την πρώιμη Τουρκοκρατία στην Μικρασία (1000-1500 μΧ) :

    Εγκατάλειψη, σταδιακή διείσδυση ατάκτων, επιδρομές ληστρικές και φονικές, ένα κράτος παρόν μόνο για φόρους , που άφηνε απροστάτευτους τους ‘απιστους, θύλακες που έγιναν συμπαγείς μουσουλμανικές εκτάσεις με την μέθοδο του δέρματος της λεοπάρδαλης και τελικά μια »αυτοκρατορία» των Στενών.

    Εκεί ήρθε το τέλος του κόσμου, οι Έλληνες ή έφυγαν ή τούρκεψαν.

    (΄Οτ)αν γίνει αυτό και στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πια αλλού να πάμε.

    https://www.politeianet.gr/books/9789602501177-bruonis-spuros-miet-morfotiko-idruma-ethnikis-trapezis-i-parakmi-tou-mesaionikou-ellinismou-sti-mikra-asia-kai-diadikasia-exislamismou-11os-15os-aionas-203312

    Υπερβολικός; Ίσως.

    Πάντως τα νούμερα είναι σαφή.

    Γεννήσεις κάτω από 90.000 το έτος πια, αφίξεις σαφώς περισσότερες, γονιμότητα στο 1 παιδί ανά γυναίκα, μαζική φυγή Ευρωπαίων από μια χώρα που θυμίζει πολύ Μικρασία του 1200. Φορονταχάου, failed state, φορολογικά προνόμια στους μουσουλμάνους εποίκους, ακόμα και κρατικές γαίες δωρεάν.

 • NK

  Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο.

 • NK

  Έτσι, η ανοχή στους μη ανεκτικούς είναι πρόβλημα.

  Οπότε, τι κάνουμε, τσουβαλιάζουμε όλο το Ισλάμ;

  Έχει κι ένα του Τσώρτσιλ για τους μουσουλμάνους και τα μειονοτικά δικαιώματα όταν είναι μειονότητα κι όταν γίνουν πλειονότητα.