Φάκελος Εθνική Άμυνα

0
8059
Οι φάκελοι που μοιράστηκαν σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό για τους τομείς ευθύνης τους στην συνεδρίαση της 10ης Ιουλίου 2019.

Φακέλους με τους στόχους που θέτει ο πρωθυπουργός ανά υπουργείο μοιράστηκαν χθες στα μέλη της νέας κυβέρνησης, στην πρώτη και τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που διεξάγεται στην ειδική αίθουσα της Βουλής. Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται εφεξής στο Μέγαρο Μαξίμου μία φορά το μήνα μόνο σε επίπεδο υπουργών και αναπληρωτών, καθώς οι αρμοδιότητες των υφυπουργών είναι ήδη καθορισμένες. «Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Σήμερα θα παραλάβετε έναν φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο αλλά και με τις εκκρεμότητες και τις δεσμεύσεις που εγκαταλείπει η προηγούμενη κυβέρνηση. Μαζί και το πρόγραμμα Δράσης μέχρι το Δεκέμβριο αλλά και ένα έντυπο για προτάσεις και σκέψεις ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με στρατηγική επιλογή «Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα» και στόχο την «Eγγύηση της ασφάλειας και της άμυνας της χώρας», η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής) καλείται να ανταποκριθεί στις ακόλουθες Άμεσες Κυβερνητικές Προτεραιότητες:

→ Εξασφάλιση επάρκειας αμυντικού εξοπλισμού. Ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογική υπεροχή του αμυντικού εξοπλισμού και στην αξιοποίηση των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων διοίκησης.

→ Θεσμοθέτηση ενός αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοκρατική ιεραρχική εξέλιξη.

→ Στρατιωτική θητεία: Απόκτηση και πιστοποίηση δεξιοτήτων που θα είναι χρήσιμες στους νέους για τη συνέχεια της ζωής τους.

→ Ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας. Ενθάρρυνση των συμπράξεων της αμυντικής μας βιομηχανίας με τον ιδιωτικό τομέα, και υποστήριξη της αμυντικής έρευνας και τεχνολογίας σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας.

Ασφαλώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το πλήρες περιεχόμενο του φακέλου που παρέλαβε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο νέος ΥΕΘΑ. Ωστόσο, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ αντιλαμβάνονται πως η «εξασφάλιση επάρκειας αμυντικού εξοπλισμού» που τέθηκε σε ύψιστη προτεραιότητα απαιτεί συγκεκριμένες ενέργειες, όπως:

• Την άμεση ψήφιση του νέου σχεδίου νόμου «προμηθειών, υπηρεσιών και έργων στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας» προς αντικατάσταση του υφιστάμενου προβληματικού νομικού πλαισίου (Ν.3978/2011) που αποτελεί τροχοπέδη για την απορρόφηση του αναπτυξιακού προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ και κατ΄επέκταση την υλικοτεχνική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια διαβούλευση για το σ/ν έχει ολοκληρωθεί από τις 7 Δεκεμβρίου 2018 ωστόσο η απερχόμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ επέλεξε να προωθήσει νομοσχέδιο με έντονο ψηφοθηρικό χαρακτήρα.

• Την επαύξηση της διαθεσιμότητας των Οπλικών Συστημάτων (Ο/Σ) των Ενόπλων Δυνάμεων που υλοποιείται κυρίως μέσω συμβάσεων Εν Συνεχεία Υποστήριξης, οι οποίες εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη ροή ανταλλακτικών και αναλωσίμων από τον κατασκευαστή ή άλλους αναδόχους. Άξιο αναφοράς είναι πως μόλις δέκα ημέρες πριν την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών προκηρύχθηκε από την Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) διαγωνισμός για το Υποπρόγραμμα «Εν Συνεχεία Υποστήριξη – Follow On Support (FOS) Ο/Σ C-27J», συνολικού προϋπολογισμού 55.723.670 €, ενώ αγνοείται παντελώς η τύχη των αντίστοιχων Υποπογραμμάτων για τα Α/Φ M2000/-5 και τα Ε/Π NH-90 και S70 AEGEAN HAWK.

• Tην ταχεία ενεργοποίηση και υλοποίηση «ώριμων» προγραμμάτων όπως ο ΕΜΖ των Φ/Γ ΜΕΚΟ-200ΗΝ, η προμήθεια Τ/Λ και αντιμέτρων για τα Υ/Β, η προμήθεια Ε/Π MH-60R SEAHAWK καθώς και η επιτάχυνση άλλων, όπως το πρόγραμμα αναβάθμισης των Α/Φ F-16 και εκσυγχρονισμού των ΑΦΝΣ P-3 ORION, την ολοκλήρωση της ναυπήγηση των υπ΄αριθμ. 6 και 7 ΤΠΚ SUPER VITA και την τροποποίηση της σύμβασης για την παραλαβή των υπολειπόμενων Ε/Π NH90.

Εξίσου ζωτικής σημασίας είναι η αναθεώρηση του υφισταμένου πλαισίου λειτουργίας των ΕΔ και των Καταστατικών Νόμων που διέπουν την υπηρεσία των στελεχών με στόχο τη θεσμοθέτηση ενός νέου αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού αλλά και την οριστική ρύθμιση της αρχαιότητας στα πρότυπα των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Σημειωτέον ότι μόνο στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρατηρείται το φαινόμενο άλλη αρχαιότητα να έχουν τα στελέχη στο εσωτερικό της χώρας και άλλη σε θέσεις της Συμμαχίας!

Πέραν όμως των προτεραιοτήτων που τέθηκαν από το πρωθυπουργικό γραφείο, η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ οφείλει να θέσει μετ΄επιτάσεως ζήτημα αύξησης των αμυντικών δαπανών στον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2020 με στόχο α) την ενίσχυση της χρηματοδότησης των λειτουργικών προϋπολογισμών των Γενικών Επιτελείων και β) την αύξηση του αριθμού εισακτέων στα ΑΣΕΙ/ΑΣΣΥ καιθώς και στοχευμένες προσλήψεις ΟΒΑ/ΕΠΟΠ. Στις εκκρεμότητες προς διευθέτηση συγκαταλέγεται και η έγκριση της Νέας Δομής Δυνάμεων από το ΚΥΣΕΑ, το οποίο ωστόσο καταργείται και αντικαθίσταται από Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και διαχείρισης κρίσεων, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που τέθηκαν για τον Υφυπουργό & Γ.Γ. Συντονισμού.