Εκκωφαντική σιωπή για τις συστηματικές παραβιάσεις της Ασφάλειας Πληροφοριών

34
H Σύμβουλος της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα προέρχεται από οικογένεια στρατιωτικών και συζεί με Έλληνα διπλωμάτη που κατέχει κορυφαία θέση στο πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

1 Δεκεμβρίου 2016. Γνωστός φιλοκυβερνητικός ιστότοπος δημοσιεύει απόσπασμα του Φύλλου Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) του 2012 με το τιμολόγιο Κόστους ανά Ώρας Πτήσης (ΚΩΠ) Μεταφορικών Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων (Α/Φ-Ε/Π) προκειμένου να δικαιολογήσει την εξωφρενική σπατάλη του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Κούβα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «σύμφωνα λοιπόν με το ΦΕΚ 169 τεύχος Β του 2012 το τιμολόγιο κόστους ανά ώρα πτήσης για το συγκεκριμένο αεροπλάνο ανέρχεται στα 3192,92 ευρώ σύμφωνα δε με πηγή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας μαζί με τους μισθούς, συντήρηση, τέλη κλπ το κόστος φτάνει περίπου στα 5200 ευρώ ανά ώρα πτήσης και όπως μας διαβεβαίωσε οι τιμές δεν έχουν αλλάξει από την εποχή του συγκεκριμένου ΦΕΚ…».

Η πηγή αυτή επέλεξε να δημοσιοποιήσει όμως το ΦΕΚ του 2012 και όχι εκείνο του επόμενου έτους, όπου το ΚΩΠ του Gulfstream GV είναι σημαντικά αυξημένο. Η επιλεκτική και καταφενάστατη αυτή διαρροή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνεται αντιληπτή και έτσι την επομένη δημοσιεύεται το ΦΕΚ του 2013 σε στήλη μικροπολιτικών γνωστής εφημερίδας. Ασφαλώς κανείς δεν απευθύνει μομφή προς τους δημοσιογράφους που αναπαράγουν ένα δημοσιευμένο ΦΕΚ. Το ερώτημα που τίθεται είναι πως φτάνει να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ ένα έγγραφο που χαρακτηρίζεται «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ» και ενώ υπάρχει σχετική πρόβλεψη μη δημοσιοποίησης για τα αντίστοιχα στοιχεία κόστους των μαχητικών Α/Φ – Ε/Π και των πολεμικών πλοίων (διαβάθμιση «ΑΠΟΡΡΗΤΟ») – ασχέτως βέβαια αν τα πρώτα διέρρευσαν σε αμυντικό περιοδικό και τα δεύτερα αποκαλύφθηκαν δημόσια μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου…

Το τιμολόγιο ΚΩΠ Μεταφορικών Α/Φ-Ε/Π με την ένδειξη ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ δημοσιεύτηκε αυτούσιο στο ΦΕΚ.

 

10 Δεκεμβρίου 2016. Στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2017 στη Βουλή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού καυχιέται για την δραματική επιβάρυνση των ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων:

 • στις αεροδιακομιδές, από 13 ώρες πτήσης το 2013 στις 255 ώρες πτήσης το 2015
 • στην αεροπυρόσβεση με Ε/Π Chinook, από 10 ώρες πτήσης το 2012 σε 368 ώρες πτήσης το 2015

στη συνέχεια αποκαλύπτει ενώπιον όλων το ποσοστό επάνδρωσης των Μονάδων και τα ποσοστά διαθεσιμότητας των κύριων οπλικών συστημάτων του Στρατού Ξηράς, μεταξύ των οποίων και των μέσων της Αεροπορίας Στρατού. Με δεδομένο το ύφος εξουσίας και την απόδοση του Υπουργού στο χαρτοφυλάκιό του, η δημοσιοποίηση ευαίσθητων πληροφοριών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Ουδείς ανέμενε κάτι διαφορετικό από κάποιον που εκμεταλλευόμενος το δημόσιο αξίωμα παραβιάζει συστηματικά τους κανόνες ασφαλείας πτήσεων ή δημοσιεύει τα πρόσωπα επίλεκτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο Twitter. Προφανώς ούτε ο ίδιος έχει αντιληφθεί ακόμη γιατί τα ποσοστά διαθεσιμότητας της Αεροπορίας Στρατού έφτασαν στο ναδίρ επί υπουργίας του.

13 Δεκεμβρίου 2016. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαιώνει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, Feyza Barutçu, διατηρεί σχέση με Έλληνα διπλωμάτη που κατέχει κορυφαία θέση στο πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου. Θέλοντας να εκφράσει θεατρικά τη δυσφορία του στο ερώτημα που έθεσε ο δημοσιογράφος της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δηλώνει ότι «ντρέπεται» για το δημοσίευμα αλλά και για κάποιους που «ακολουθώντας χυδαίο κιτρινισμό, μπορεί να θεωρούν ότι η προσωπική ζωή πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των συνεργατών του πρωθυπουργού».

Προφανώς ο -συνήθως ελλιπώς ενημερωμένος- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας δεν αντιλήφθηκε ότι το ζήτημα αφορά την εθνική ασφάλεια και όχι την προσωπική ζωή του ανιψιού του Προέδρου της Βουλής.

 • Γνωρίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ότι το μισθοδοτούμενο από το τουρκικό κράτος προσωπικό που στελεχώνει θέσεις στο εξωτερικό (κάτοχοι πράσινων διαβατηρίων) υποχρεούται βάση νόμου να συνεργάζεται με την ΜΙΤ και την Διεύθυνση Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου; Γνωρίζει πως βάση του Άρθρου 21 του υπ’αριθμόν 657 Νόμου «Περί Δημοσίων Υπαλλήλων», κατά την επιλογή υπαλλήλων που τοποθετούνται στο εξωτερικό (κρατικών λειτουργών, ιμάμηδων, στελεχών τραπεζών, ανταποκριτών και δημοσιογράφων των κρατικών ΜΜΕ, υπαλλήλων των Τουρκικών Αερογραμμών) προτιμούνται οι απόφοιτοι της Aκαδημίας Εθνικής Ασφάλειας που υπάγεται στη Διοίκηση Ακαδημιών Πολέμου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου; Γνωρίζει πως στους πάσης φύσεως υπαλλήλους που παρακολουθούν την ειδική εκπαίδευση διάρκειας έξι μηνών στην Aκαδημία Εθνικής Ασφάλειας απονέμενεται δίπλωμα σε στρατιωτική τελετή την 30η Αυγούστου κάθε έτους;
 • Γνωρίζει ότι το Νο3 της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα προέρχεται από οικογένεια στρατιωτικών, με πατέρα τον ανώτερο αξιωματικό του Τουρκικού Στρατού (Συνταγματάρχη ε.α.) Fevzi Barutçu που έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις στο SHAPE του ΝΑΤΟ και στο Υφυπουργείο Αμυντικών Βιομηχανιών, και αδελφό τον αποθανόντα Υπολοχαγό Tahsin Barutçu, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Blackhawk της τουρκικής Αεροπορίας Στρατού που συνετρίβη στις 16 Μαρτίου 2012 στο Αφγανιστάν και ο οποίος υπηρετούσε επί τετραετία (2007-2011) στο 4ο Σύνταγμα Αεροπορίας Στρατού που έχει ως αποστολή σε περίοδο επιχειρήσεων την από αέρος υποστήριξη των ενεργειών της 1ης Στρατιάς κατά της Θράκης;
 • Αντιλαμβάνεται ότι ο Έλληνας διπλωμάτης που είχε αναλάβει την προετοιμασία της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Θράκη και εμπλέκεται άμεσα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και χειρισμούς για μείζονα ζητήματα εθνικής ασφάλειας όπως στο Προσφυγικό συζεί σήμερα με Τουρκάλα διπλωμάτη που είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με διπλωματική εργασία τις «Παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Αιτούντων Άσυλο στο Αιγαίο» (Violation of Human Rights of Asylum-Seekers in the Aegean Sea) και πως η τοποθέτησή της στην τουρκική πρεσβεία τον Οκτώβριο του 2015 μόνο τυχαία δεν είναι;

Αλήθεια, όπως εύλογα αναρωτιέται και ο Σταύρος Λυγερός, σε ποιο κράτος του κόσμου θα συνέβαιναν όλα αυτά και ποια κυβέρνηση δε θα είχε καταρρεύσει υπό το βάρος των αποκαλύψεων;

 • Πάτε καλά;

  Μπράβο στο πόρταλ που φέρνει τέτοια ζητήματα για δύο λόγους:
  α) Ο πρώτος είναι να ξέρουμε τι γίνεται και τι κάνουν τα εκλεγμένα όργανα (τρομάρα μας). Κυρίως για να στέλνουμε με λινκ τετοια άρθρα στους ψηφοφόρους του τσίρκου και να τους λέμε «δείτε τι ψηφίσατε»
  β) Ο δεύτερος είναι μπας και πάρουν πρέφα οι ιθύνοντες τι γίνεται γιατί αμφιβάλλω αν το πήραν πρέφα οι δικοί μας, πχ με την άλλη και το Αιγαίο.

  • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

   Μπά…μάταιος κόπος…καί στα δύο.

   • Πάτε καλά;

    Ναι αλλά τουλάχιστον στο α) έχει φάση να τους συγχίζεις :D

    • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

     Για πολλούς από αυτούς είναι απλώς ευκαιρία να το παίξουν «προχώ» και υπεράνω».
     Ἄς το πάρουμε απόφαση,όταν κάποιος υπάρχει μόνο ὡς παχύ έντερο και με παπικό αλάθητο από πάνω,μάταιος ὁ διάλογος.

 • ellin

  δεν νομιζω οτι μπορει να εχει κανεις μεγαλυτερες απαιτησεις απο μια κυβερνηση λαικιστων που δεν εχει ενδιαφερθει ουτε μια μερα για την χωρα παρα μονο για την πολιτικη της επιβιωση.θελω να θεσω μια ερωτηση για οποιον γνωριζει.τι μπορουμε να περιμενουμε στον τομεα της εξωτερικης πολιτικης οσο και στον τομεα της αμυνας απο μια μελλοντικη κυβερνηση νεας δημοκρατιας.
  Υ.Γ. με λυπει ιδιαιτερα που σε καμια συντευξη τυπου πολιτικου αρχηγου δεν τιθενται θεματα εθνικου ενδιαφεροντος.

  • ΛΑΙΛΑΨ

   Νομίζω ότι η απάντηση στο ερώτημα σου έρχεται αβίαστα. ΤΙΠΟΤΑ!

  • AegeanBlue

   Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας, την ανάκτηση της αξιοπιστίας μας στο εξωτερικό και το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί. Σίγουρα πάντως δε θα ζήσουμε τα σημερινά καραγκιοζιλίκια. Δες δηλώσεις Αδωνι από τη σελίδα του καρβουνιάρη: http://www.militaire.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD/

   YΓ. Για να υπάρξει ερώτηση θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος δημοσιογράφος που ενδιαφέρεται για τα εθνικά θέματα και να μην είναι μόνο σφουγγοκωλάριος της εξουσίας. Περιμένω από το e-amyna και ένα σχόλιο για το επίπεδο της στρατιωτικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα και τα διάφορα sites.

 • Thanos

  Συγχαρητήρια για την ανάδειξη του θέματος και για την επιμονή σας!

 • SKYHOOK47

  Οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης του εαυτού μας.Πόσοι από αυτούς που σχολιάζουν σε αυτή και άλλες σελίδες του χώρου έχουν υποπέσει στα ίδια λάθη;;;Πόσες σελίδες του χώρου έχουν κάνει το ίδιο στην προσπάθειά τους να κερδίσουν σε επισκεψιμότητα;; (Η παρούσα σελίδα εξαιρείται με διαφορά)…

 • Ανδρέας

  Ανοιχτές καρδιές, ανοιχτά σύνορα, ανοιχτοί φάκελοι.

 • NK

  Ποιός διπλωμάτης και ποιό honeytrap (μα υπάρχουν σεξουαλικά στερημένοι εν έτει 2016;);

  Μου αρέσει που γράφουμε διάφοροι αφελείς για ισραηλοποίηση και άλλα όνειρα θερινής νυκτός.

  Προχτές ο πρόεδρος της Ελληνικής(;) Δημοκρατίας δήλωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, κάλιο Μη Σύνορα παρά να μας κακολογήσουν οι λαθροΜΚΟ και οι λαθρομητέρες…

  http://www.capital.gr/story/3177801
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500121446

  Συγκεκριμένα : «Προτιμούμε να έχουμε αβάσιμες κατηγορίες, όσον αφορά στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας (…) από το να είμαστε υπόλογοι απέναντι στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο (σσ: κολοκύθια με τη ρίγανη, κανείς δεν σου απαγορεύει να φυλάς δυναμικά τα σύνορά σου), κυρίως δε, απέναντι στον Ελληνικό Πολιτισμό (σσ: δεν περιγράφω άλλο…)».

  Ανθρωπι$τή$ κι αυτός.
  Μετά τα Μη Σύνορα του πρωθυπουργού ήρθε κι αυτό.

  Η επίσημη δημόσια τοποθέτηση του ελλαδικού κράτους είναι ΜΗ ΣΥΝΟΡΑ, διακηρυγμένη μεγαλοφώνως σε ξένους ηγέτες (τον αντιπρόεδρο της Σλοβακικής κυβέρνησης) από τον αρχηγό του »κράτους».

  Μάλιστα, Π Ρ Ο Τ Ι Μ Α το »κράτος» αυτό να γίνει Πακιστάν, από το να το κακολογήσει το open society institute…

  Ε, λοιπόν, Πακιστάν θα γίνει.

  Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, δεν υπάρχουν ολίγον σύνορα, δεν υπάρχει ολίγον προδοσία.

  Δεν ρωτάω πια αν υπάρχουν εισαγγελείς και στρατοδίκες για τους επίορκους αξιωματούχους, η απάντηση είναι ένα προφανές ΟΧΙ.

  Κάνείς δεν μιλάει για το δικαίωμα των Ελλήνων να έχουν κι αυτοί μια πατρίδα.
  ΜΟΝΟ οι Πακιστανοί έχουν δικαίωμα να μπουκάρουν.

  Kάθε χρόνο τα πράγματα μου φαίνονται όλο και πιο ακατανόητα. Τελικά πείθομαι ότι δεν κάνω λάθος εγώ και οι άλλες 180 χώρες του πλανήτη που έχουν σύνορα. Κάνει λάθος το ελλαδικό »κράτος».

  Παίδες, πλέον έχουμε βάλει ΣΤΟΧΟ να γίνουμε Πακιστάν. Είμαστε δε επισήμως failed state, αρνούμαστε παθιασμένα να εκπληρώσουμε την πρώτη και κύρια λειτουργία ενός κράτους, την άσκηση κυριαρχίας στην επικράτεια. Προσέξτε, όχι δεν μπορούμε, σαν τους Σομαλούς και τους Λίβυους. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ. Το είπε ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας.

  Δεν έχω λύση, ούτε θα λύθεί το θέμα με εκλογές.

  Tα Μη Σύνορα δεν θα έπρεπε να είναι option καν, δεν είναι ο συντελεστής του ΦΠΑ. Από την στιγμή που αρχίσαμε να το συζητάμε, πολλώ δε μάλλον το κάναμε κι όλας, έχουμε φύγει από την χορεία των κρατών και είμαστε κάτι άλλο.

  Καληνύχτα και καλή τύχη.

  • SPY_GR

   Μην σου κάνει εντύπωση ο…ανθρωπιστής Παυλόπουλος, αυτός είχε πεί το αμίμητο πρίν κάποια χρόνια όταν ήταν υπουργός του Καραμανλή με αφορμή επίσκεψη Ευρωπαίου αξιωματούχου: «Πρέπει να αισθανόμαστε ευτυχείς που οι μετανάστες επιλέγουν την χώρα μας λόγω του πολιτισμού και του ανθρωπισμού της…»

   Βλέπεις η…ανθρωπιά είναι διακομματική, εκεί όμως που μένουν όλοι αυτοί οι ξύπνιοι δεν υπάρχουν ούτε πρόσφυγες ούτε λαθρομετανάστες, άντε το πολύ πολύ να υπάρχει κάποια φιλιππινέζα υπηρέτρια!

 • Άρης

  Και το σχολιο απο την σελιδα του Ιγνατιου:
  «Η ΝΔ «κάνει την πάπια», επειδή διπλωματικός σύμβουλος του Κυριάκου είναι ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρής που είναι παντρεμένος με Τουρκάλα, η οποία έχει υπηρετήσει στο ΝΑΤΟ.»

  Πηγή: https://mignatiou.com/2016/12/i-avastachti-elafrotita-tou-maximou-ine-prosopiko-to-thema-i-afora-tin-ethniki-asfalia/

  • Πάτε καλά;

   Βλέπω μεγάλη πέραση έχουν οι Τουρκάλες στους ‘Ελληνες διπλωμάτες.

   • Yo soi Yo

    Σύμπτωση είναι δεν είναι σκόπιμο μη βλέπεις συνομωσίες αμέσως….

    • Πάτε καλά;

     Μια διαπίστωση έκανα.

   • SPY_GR

    Το…νινί σέρνει καράβι και θα του γλυτώσουν οι Ελληνες διπλωμάτες;

 • Cynaegeirus

  E ρε ρεζιλίκια…

 • ΛΑΙΛΑΨ

  Όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι το κοσμοπολίτικο αφήγημα (cosmopolitanism) έχει επικρατήσει πλήρως στην ακαδημαϊκή κοινότητα, το πολιτικό σύστημα, και συνακόλουθα στα στελέχη που επανδρώνουν τις κρατικές θέσεις. Αυτή η κυριαρχία του κοσμοπολιτισμού πάνω στο ρεαλισμό ΔΙΑΠΝΕΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Αρκεί να δει κανείς ποιοι και πως έχουν αναλάβει να αναμορφώσουν την εθνική παιδεία τα τελευταία χρόνια αλλά ακόμα και την εθνική άμυνα.

  Δε πρέπει να μας ξενίζουν τα φαινόμενα που περιγράφονται στην ανάρτηση, όπως επίσης δε πρέπει να τα αποδίδουμε σε απροσεξία ή ανικανότητα. Είναι αποτέλεσμα του πνευματικού ευνουχισμού που έχει υποστεί ο πυρήνας του στελεχιακού δυναμικού της δημόσιας διοίκησης από τα πανεπιστήμια, τα κόμματα και τους άλλους φορείς διαμέσω των οποίων τα στελέχη αυτά αναρριχώνται στις κρατικές δομές.

  Όταν οι άνθρωποι που καλούνται να διασφαλίσουν τις συνθήκες προστασίας (και όχι μόνο) των εθνοκρατικών δομών ΔΕΝ αναγνωρίζουν είτε εκ πεποιθήσεως είτε εκ-παιδεύσεως τον κυρίαρχο ρόλο του έθνους-κράτους στο διεθνές σύμπλεγμα παικτών, υπάρχει σοβαρότατο πάγιο και διογκούμενο πρόβλημα. Μακάρι να ήταν φαινόμενα σα και αυτά αποτέλεσμα απροσεξίας και αφέλειας. Δυστυχώς δεν είναι. Είναι συμπτώματα της ασθένειας.

 • Anadelfos

  Το θέμα διδακτορικής διατριβής, της εν λόγω διπλωμάτου ανάγει σε πολύ υψηλό επίπεδο, την έννοια της υποκριτικής επιλεκτικής ευαισθησίας. Την ώρα μάλιστα, που στην χώρα της δολοφονούνται περίπου 800 γυναίκες τον χρόνο, θύματα ενδοοικογενειακής βίας,πόλεις κατεδαφίζονται επειδή ο πληθυσμός τους αντιδρά στα μεγαλομανή οράματα της παρούσης ηγεσίας, και αρχίζει σταδιακά να απαγορεύεται ο εορτασμός των Χριστουγέννων. Με λίγα λόγια ,» όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε»…

 • Phil

  Τα ακόλουθα ΔΕΝ είναι αληθινα και αποτελούν δημιουργημα φαντασίας. Τα ακόλουθα ΔΕΝ ανταποκρίνονται σε πραγματικά πρόσωπα. Τα ακόλουθα είναι μυθοπλασίες:

  Φανταστικός υπουργός, φανταστικής (μή υπαρκτής) χώρας, καταφέρνει να αναλάβει χαρτοφυλάκιο που αφορά την εθνική άμυνα της προαναφερθείσας φανταστικής χώρας και να εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο να γίνει «Tom Cruise» και «GI Joe» που τόσο ήθελε, αλλά δεν κατάφερε να γίνει.

  Αγνοώντας τις βασικές αρχές ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ που πρεπει να διέπουν το ΠΟΛΙΤΙΚΟ του αξίωμα, μεταμφιέζεται πότε σε Αξιωματικό ΜΥΑ του ΛΣ, πότε σε ΒΛΟ (*) Στρ (ΠΖ), πότε σε στέλεχος ΜΥΚ ΠΝ, πότε σε Αξκό (Ι) ΠΑ και πότε σε Brigadier General της US SOCOM. Διατηρούμε επιφυλάξεις εάν θα μεταμφιεζόταν σε «αδερφή νοσοκόμα» ή σε «Dr. House» εάν θα αναλάμβανε το υπουργείο υγείας της προαναφερθείσας φανατστικής χώρας ή εάν θα μεταμφιεζόταν σε «δασκάλα με τα χρυσα μαλλιά» έαν αναλάμβανε το υπουργείο παιδείας.

  Αγνοώντας τις βασικές αρχές ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ που πρεπει να διέπουν το αξίωμα,
  φωτογραφίζεται με στελέχη ειδικών υπηρεσιών και αμέσως μετά δημοσιευει τις φωτογραφίες στο ίντερνετ, προφανώς μη αντιλαμβανόμενος οτι έτσι μετατρέπει τα στελέχη σε «καμμένα χαρτιά».

  Αγνοώντας τις βασικές αρχές ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ που πρεπει να διέπουν το αξίωμα, φροντίζει να πετάει με στρατιωτικά μέσα, και μάλιστα όχι στη θέση του επιβάτη αλλά αυτή του συγκυβερνήτη, μη-έχοντας τα απαραίτητα προσόντα. Φήμες που τον θέλουν να ζητάει τα χειριστήρια από τον κυβερνήτη (**) για να το «παει» κι αυτός λίγο (είπαμε, το ονειρευόταν από μικρός) και να δοκιμάζει τις πτητικές (?) του ικανότητες με ιπτάμενα μέσα του Δημοσίου, κρίνονται ως αναληθείς.

  (*) ΒΛΟ = Βοηθητικός Λοιπός Οπλίτης, συνήθως αναφέρεται απαξιωτικά σε οπλίτες Ι-φευγα που εκτελούν υπηρεσία μαγειρίου (από τις σημαντικότερες εργασίες στο στρατευμα, αφού νηστικός στρατός δεν πολεμα) και συνήθως έχουν εμφάνιση «χύμα-αρβάλα» με ανοικτα χιτώνια, αθλητικά παπούτσια κλπ

  (**) Φαντάσου να είσαι κυβερνήτης ΕΠ και να σου κάτσει να πρεπει να μεταφέρεις τον προαναφερόμενο φανταστικό (μη-υπαρκτό) υπουργό, που θα στείλει τον συγκυβερνήτη σου να κάτσει πίσω στην καμπίνα επιβατών, για να μπορέσει (ο φανταστικός υπουργός) να κάτσει στην πολυπόθητη θέση του cockpit και το «παρει» κι αυτός λίγο στον αέρα, για να δεί αν τόσες ώρες στο Microsoft FlightSim έπιασαν τόπο. Και φαντάσου τώρα… (ως κυβερνήτης που είσαι και απόλυτα υπευθυνος για την ασφάλεια), να του ΑΡΝΗΘΕΙΣ! Φαντάσου, πόσο γρήγορα θα χρειαστεί να μαζέψεις οικοσκευή, οικογένεια, παιδιά, σκυλιά και να μετακομίσεις από την πρωτευουσα στο τελευταίο φυλάκιο της πινέζας του χάρτη ως ΑΥΔΜ…

  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, πως ΟΛΑ τα ανωτέρω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και αποτελούν προϊόν ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. Άλλωστε, αυτά δεν γίνονται στην πραγματικότητα.

  • Πάτε καλά;

   Μεγάλο μπράβο για το ΒΛΟ. Περισσότερα νεύρα είχα όταν ήμουν εστιάτορας και έτριβα ταψιά (μακράν χειρότερο της Καλλιόπης, η τελευταία είναι μια ΚΑΘΑΡΗ εργασια αφού κάνεις τα πάντα με γάντια και ρίχνεις ένα τόνο χλωρίνη) παρά όταν βάραγα ιαπωνικό σκοπέτο. Η διοικητική μέριμνα και η ελάφρυνση των βαρών όσων μάχονται από επιπλέον φόρτο εργασίας (=φαγητό, καθάρισμα κοκ) δεν πρέπει να περνάει στο ντούκου από τους υπακ/αξ γιατί πρέπει να φροντίζουν όλοι να αισθάνονται χρήσιμοι στο στράτευμα, ακόμα και όσοι δε φέρουν όπλο και να υπάρχει ισοκατανομή ρόλων.

   ΥΓ. ‘Οποιος πιστεύει πως η καθαριότητα είναι άχρηστη στο στρατό, ας δει πόσοι πεθαίνανε στις εκστρατείες από μολύνσεις, δυσεντερίες και λοιπές ασθένειες. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που καθαρίζουμε ως μανιακοί στο στρατό-προσπαθούμε να μην έχουμε άλλες απώλειες προσωπικού.

   • Dimitris S.

    Έχει τύχει ένας ολόκληρος θάλαμος να έχει πάθει μέσα σε 2 μέρες επιπεφυκίτιδα γιατί δεν είχαν καθαρίσει τις βρύσες. ~10 άτομα τάβλα, έτσι για πλάκα. Για να μη μιλήσουμε καν για σοβαρότερες λοιμώδεις.

    ΥΓ: Θέλει τιτάνια ψυχική προσπάθεια για να μην καταλήξουμε κυνικοί με αυτά που ζούμε και βλέπουμε.

   • Ανδρέας

    Γιαυτό υπάρχει βρωμιά. Να συνηθίζουμε.

 • lidonas

  Να μην ξεχνάμε και αυτή την περίπτωση!Βενιζέλος για τα απόρρητα του αμύνης μετά από αναζήτηση στο GOOGLE.
  http://tvxs.gr/news/ellada/o-benizelos-ta-amyntika-sxedia-kai-praksikopima

 • net

  με μια κυβερνηση που λεει οτι
  δεν υπαρχουν θαλασσια συνορα
  η σημαια πρεπει ,να μπορει να καιγεται ατιμώρητα
  οτι οι καταληψεις ειναι ανεκτες ως μεσο διαμαρτυριας
  που οι αντιξουσιαστες καινε -καταστρεφουν αλλα δεν ειναι εγκληματικη οργανωση απλα διαμαρτυρονται
  η γενοκτονια των ποντιων δεν ειναι γενοκτονια
  που αν χασουμε μερικα νησια δεν εγινε και τιποτα
  που η ιστορια και τα αρχαια ειναι περιττα στα σχολεια οποτε ας τα μειωσουμε
  οι μεταναστες μπορουν να κλεινουν γραμμες τρενων για μηνες με οποιο κοστος για την χωρα
  οι ΜΚΟ κανουν κουμαντο στα συνορα και οχι το λιμενικο

  απο αυτη λοιπον την κυβερνηση,
  περιμενουμε Ασφάλεια Πληροφοριών και γενικοτερα κουλτουρα ασφαλειας ?
  φοβαμαι πως οχι

 • GeorgeT

  Απίστευτα πράγματα…

 • Yo soi Yo

  Εγώ σε όλα αυτά να προσθέσω και το εξής…Το ΣΤΕ το 2014 αποφάσισε πως μπορούν να εισέρχονατι στις ένοπλες δυνάμεις και αλλογενείς με ελληνική υπηκοότητα. Εκείνο που δεν ξέρω είναι αν τουλάχιστον προβλέπει αυτός που έχει δικαίωμα να εισέλθει στις στρατιωτικές σχολές να έχει μόνον την ελληνική υπηκοότητα αλλά πολύ αμφιβάλλω…ποιος όμως ήταν πρόεδρος του ΣΤΕ που πήρε την απόφαση; Ο Ράντος! Ναι αυτός που τον εκβίαζαν στην υπόθεση Παππά!!! Και όμως αυτή η απόφαση παραμένει!!! Να μην πούμε για το ότι απελευθερώνονται όλοι οι δολοφόνοι από τις φυλακές…..ξένοι και Έλληνες….

 • Ανδρέας

  Κουλτουρα ασφαλείας δεν υφίσταται. Κάποτε στην θητεία μου εγραψα ένα άκρως απόρρητο. Εγώ το » ξέχασα». Δύο μήνες μετά το διάβασα σε εφημερίδα. Από που έφυγε; Από αξιωματικό κομματόσκυλο που πουλούσε εκδούλευση στο κόμμα π.χ.; εαν δεν τα φυλάνε αυτοί που πρέπει, γιατί να περιμένουμε κάτι καλυτερο από πολιτικό προσωπικό;

 • notis kas

  Κουλτούρα ασφαλείας; Εννοείτε σαν αυτήν που έχει υπουργός υπεύθυνος για την ασφάλεια της χώρας, πρώην στρατιωτικός, που ανεβάζει φωτογραφία του στο σαιτ του υπουργείου με χαρτάκι στο φόντο όπου αναγράφονται τα non hackable username ypourgos και password 123456?

  • Cynaegeirus

   κάποιος αξκος θεώρησε οτι έπρεπε να τον προάγει σε ταξίαρχο…

   αυτό που σας λέω με την μονιμότητα στο στρατό. το πολύ υπίλαρχος θα είχε αποστρατευτεί και θα είχε γυρίσει στις ελιές.

  • Ανδρέας

   Καταπληκτικό, ποιος χακερ θα σκεφτοταν αυτό το username?

   • dt

    Είναι τόσο καταπληκτικό που είναι στα top 100 password να αποφεύγεις! Εύγε και στους Securtiy Auditors & Security Policy Architects που μάλλον δεν υπάρχουν καν στην Ελλάδα. Υπουργείο λειτουργεί με λογική μικρής βιοτεχνίας/επιχείρησης! Πραγματικά είμαστε ΔΙΑΤΡΗΤΟΙ.

 • Kapitsinis

  Έχουμε πιάσει πάτο. Και αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς κατα το παρελθόν αλλά και σήμερα κάποια φαινομενικά ακατανόητα πράγματα βαπτίζονταν ιδεοληψία, προσφέροντας κάλυψη και άλλοθι. Είναι φυσικά αδύνατο να αποτελεί Μαρξιστική ιδεοληψία η αγάπη προς τα Τζαμιά και τους Μουσουλμάνους αφού κατα τη Μαρξιστική ιδεολογία η θρησκεία είναι το όπιο του λαού… Ή η αγάπη για τους φερόμενους ως οικονομικούς μετανάστες τη στιγμή που το φαινόμενο έχει καταδικαστεί απο τους Μαρξ και Έγκελς.
  Επίσης, παρατηρείται μια περίεργη σιωπή απο αυτούς που θα έπρεπε θεωρητικά να αναδείξουν το ζήτημα. Γιατί άραγε;
  Απο την άλλη βέβαια όταν μετονομάζουμε τη Ρω σε… Τω…