Αυξημένος κίνδυνος τουρκικής προβοκάτσιας ενόψει δημοψηφίσματος

55
Άγημα νεαρών με στολές του Οθωμανικού στρατού από τη Μάχη της Καλλίπολης αποδίδει τιμές στον πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan στις 5 Μαρτίου 2017. Το χαλί χρώματος τυρκουάζ (Turquoise) συμβολίζει τον Παντουρκισμό.

Στο ενδεχόμενο νέας έντασης στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, εξαιτίας της κλιμακούμενης φραστικής αντιπαράθεσης της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στην περιοχή, αναφέρεται σημερινό εκτενές δημοσίευμα του Guardian. Το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας καταγράφει την αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου για την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών του Recep Tayyip Erdoğan και αναφέρεται στην πιθανότητα ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο, ενώ εκτιμάται πως οι δυνατότητες παρέμβασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη διαχείριση μιας ενδεχόμενης κρίσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν περιοριστεί.

Αξιοσημείωτη είναι ωστόσο η πληροφορία που δημοσίευσε σήμερα στο Twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt‏ περί αυξημένης κινητικότητας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. «Οι πηγές μου μου αναφέρουν πως οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις μυστικής δράσης στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον αριθμό των πρακτόρων τους. Ετοιμάζεται κάτι;» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην αρχισυντάκτης της εφημερίδας Zaman που διέφυγε στο εξωτερικό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε ανοιχτά στην συγκρότηση ενός «σώματος πραιτωριανών» από τον Erdoğan με τη βοήθεια του Ταξιάρχου ε.α. Adnan Tanrıverdi, ο οποίος αποδεικνύεται ιδιαίτερα δραστήριος και έγινε ευρύτερα γνωστός τον περασμένο Αύγουστο όταν ανέλαβε επισήμως καθήκοντα συμβούλου του Τούρκου προέδρου επί στρατιωτικών θεμάτων.

Το πρώτο δείγμα γραφής του Tanrıverdi, που αποστρατεύτηκε το 1996 από τον Τουρκικό Στρατό λόγω των ισλαμικών του πεποιθήσεων, θεωρείται το προεδρικό διάταγμα υπ΄αριθμ. 678 (ΦΕΚ 22-11-2016), βάσει του οποίου διορίζονται αποστράτοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί στα συμβούλια επιλογής προσωπικού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι το 2020, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για τη μαζική εισαγωγή ισλαμιστών στη θέση των καρατομηθέντων στελεχών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο Bozkurt‏ σημειώνει ότι το προεδρικό διάταγμα φωτογραφίζει ουσιαστικά τον Adnan Tanrıverdi, ο οποίος είναι ταυτόχρονα ο ιδρυτής της πρώτης ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία, γνωστής και ως SADAT (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat, Sanayi ve Ticaret A.Ş) και ενός Κέντρου Στρατηγικών Μελετών (ASSAM).

O Ταξίαρχος ε.α. Adnan Tanrıverdi (δεξιά) διορίστηκε σύμβουλος του Τούρκου προέδρου επί στρατιωτικών θεμάτων στις 15 Αυγούστου 2016.

Η SADAT ιδρύθηκε επισήμως το 2012, εν μέσω της «Αραβικής Άνοιξης», προκειμένου να διεκδικήσει «συμβάσεις από προγράμματα αναδιοργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων αραβικών κρατών» και στελεχώνεται κυρίως από ανώτερους αξιωματικούς που αποτάχθηκαν με την επιβολή του μεταμοντέρνου πραξικοπήματος της 28ης Φεβρουαρίου 1997. Αν και διαφημίζεται ως ιδιωτική, η εταιρεία έλαβε γενναία τουρκική κρατική επιχορήγηση για να διαφημιστεί σε εκθέσεις αμυντικού υλικού της Μέσης Ανατολής και σήμερα διατηρεί αντιπροσώπους στην ευρύτερη περιοχή. Στο ενεργητικό της εταιρείας καταγράφεται, μεταξύ άλλων, η εκπαίδευση Λίβυων αντικαθεστωτικών από επίλεκτη ομάδα στρατιωτικών συμβούλων, κατόπιν σχετικής έγκρισης του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον @fuatavni, η SADAT δεν είναι παρά εταιρεία-βιτρίνα μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης που έχει εμπλακεί μεταξύ άλλων στην εκπαίδευση ακραίων ισλαμικών ομάδων που έδρασαν στην Συρία, στην παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης στην οργάνωση νεολαίας του κυβερνώντος AKP, τις «Οθωμανικές Εστίες» (Osmanlı Ocakları), καθώς και σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο τουρκικό Κουρδιστάν, όπου διακρίθηκε για τις βαρβαρότητες σε βάρος του τοπικού πληθυσμού.

Πρόκειται κατ΄ουσίαν για τον ένοπλο βραχίoνα του ισλαμικού καθεστώτος, που εξυπηρετεί μεταξύ άλλων και τις επιδιώξεις του προεδρικού μεγάρου στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς την άμεση εμπλοκή κρατικών φορέων της Τουρκίας. Από ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου τον Ιούλιο του 2012 για τις αμφιλεγόμενες δραστηριότητες της εν λόγω εταιρείας προκύπτει ότι η SADAT παρείχε εκπαίδευση ανορθοδόξου πολέμου σε τουλάχιστον 2.800 άτομα μόνο στο πρώτο εξάμηνο από την ίδρυσή της.

Τα παραπάνω θα πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά και τις ελληνικές αρχές ασφαλείας καθώς ο κίνδυνος μιας τουρκικής προβοκάτσιας στη Θράκη και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου.

 • Fanis Boskos

  Τα ερωτήματα είναι: έχουν γνώση οι φύλακες; Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε όπως πρέπει; Μπορούμε να «αντέξουμε» μία «μικρή» κρίση; Και το κυριότερο: έχουμε φίλους & πραγματικούς συμμάχους ή θα παρακαλάμε να μας σώσουν;;; Εδώ και μήνες καλλιεργείται ένα κλίμα έντασης και το πιο εκνευριστικό είναι ότι τα Ελληνικά ΜΜΕ πρωτοστατούν!!!

  • NK

   Νομίζω ότι κανένας πολιτικός αρχηγός δεν ανέφερε την λέξη »Τούρκοι».

   Σαν να έγινε μια επανάσταση για την ελευθερία γενικώς, χωρίς κατακτητή.

   Είναι δυνατόν; Έχω παρανοήσει;

   • Πάτε καλά;

    You know who κατάσταση, θα αρχίσει να καραφλιάζει και ο Σουλτάνος.

  • Insiperation

   Μην ανησυχείς, ο Υπουργός Αμύνης είναι στο Καστελόριζο…και οι σύμμαχοι αναφωνούν «I love the Greeks».
   Μπορεί βέβαια να υπάρχουν τίποτα τσακάλια μας, που έχουν περιμαζέψει καμιά 30αρια πρώην τούρκους αξιωματικούς και να μην τους διαφήμισαν στα κανάλια αλλά να έχουν ξεράσει τα του πρώην στρατού τους, και να έχουμε κάνει κ μεις τα κουμάντα της αντικατασκοπείας.

 • Πάτε καλά;

  Καλησπέρες.
  Αναρωτιόμουν κατά πόσο σοβαρή είναι η καταγγελία του αντιφρονούντα Τούρκου δημοσιογράφου και για τα κίνητρα του πίσω από μια τέτοια ενέργεια. Αν ακολουθήσουμε τα δεύτερα, θα βγάλουμε συμπέρασμα και για τη σοβαρότητα.

  ι)Cui bono από μια τέτοια φανέρωση μιας ενέργειας; Γιατί να το φέρει στη δημοσιότητα;
  α) Σίγουρα δεν οφελείται ο σουλτάνος και το καθεστώς του. Μια τέτοια καταγγελία διατρέχει το διαδίκτυο με εκπληκτική ταχύτητα, κάνει ακόμα πιο αντιπαθές το καθεστώς στην πολυχρονεμένη μας γειτόνισσα και προσθέτει μελανά χρώματα στο πορτραίτο του Σουλτάνου (ΝΑΙ Κι ΑΛΛΑ, PAINT IT BLACK την έχει δει ο Σουλτάνος).
  β)Εν συνεχεία, αν αληθεύει η καταγγελία, αυτόματα καίγεται σε μεγάλο βαθμό η επιτυχημένη πιθανότητα προβοκάτσιας αφού όλοι είναι σε ετοιμότητα (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, γείτονες και τελευταία η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας). Σημαίνει πως ο Σουλτάνος δεν μπορεί να επωφεληθεί από μια επιτυχημένη ενέργεια σε ….»ελληνικά νησιά υπό κατοχή» και άρα αποδυναμώνεται η πιθανότητα να καταφέρει να ωφεληθεί η μεριά του στο δημοψήφισμα.
  γ)Τέλος, ο εκδότης ικανοποιεί και προσωπικές επιδιώξεις. Εδραιώνεται στη συνείδηση των αντιφρονούντων γειτόνων ως ο άνθρωπος που καίει τις επιδιώξεις των οθωμανικών κύκλων, κερδίζει αναγνώριση στους δυτικούς κύκλους ως ο »δικός τους άνθρωπος» και ανεβαίνει και η αξία του ως δημοσιογράφος. Τέλος, η εκδίκηση είναι ένα πολύ ανθρώπινο συναίσθημα, ειδικά απέναντι σε ανθρώπους που επιδιώκουν να σε σκοτώσουν (εδώ ίσως μιλάμε και για αίσθηση αυτοσυντήρησης αποδυναμώνοντας κάποιον που θέλει να σε σκοτώσει).

  ιι)Πάμε λοιπόν στο δεύτερο σκέλος: Είναι τα παραπάνω αξιόπιστα κριτήρια; Είναι όλα λογικά, αληθοφανή και στέρεα; Νομίζω πως συμφωνούμε πως ναι. Επίσης επουδενί δεν έχει συμφέρον ο εν λόγω τύπος να διασπείρει ψευδές ειδήσεις. Το οθωμανικό καθεστώς επιδιώκει έτσι κι αλλιώς το κεφάλι του επομένως το να προσπαθεί να καλοπιάσει έναν πεινασμένο λύκο δεν αποτελεί επιλογή για τους ορθολογιστές. Άρα η καταγγελία δεν μπορεί να παρά να οριστεί ως 100% αξιόπιστη.

  Καλύτερα θα ήταν να κοπούν όλες άδειες σε ΑΣΔΕΝ και ΔΣΣ για κανα 20μερο και ίσως να βγάζαμε και μερικές μονάδες έξω, για…ξεπιαστούν: Μέχρι και 3 μέρες μετά το δημοψήφισμα, ίσα για να περάσει η μπόρα. Και για να έχουμε ανοικτά τα μάτια μας κυρίαρχα στους καταυλισμούς και τα συμπλέγματα Οινουσσών-Καστελόριζου: Στα πρώτα οι κύριοι ύποπτοι κατευθείαν προληπτικά για μάζωμα. ΕΜΦΑΣΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ*: ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ/ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ».Και στο δεύτερο, περιπολίες 24 ώρες το 24ωρο από τις »κατάλληλες» δυνάμεις δεν ακούγονται τόσο υπερβολικά μέτρα

  ΥΓ. Οι ηλίθιοι κατηγορούν την κακιά στιγμή και τους άλλους. Οι έξυπνοι προετοιμάζονται.

  *Γιατί πρόσφατα; Μα γιατί αν σχεδίαζες προβοκάτσια, δε θα άφηνες 8 μήνες όλους τους πράκτορες σου μαντρωμένους σε καταυλισμό. ‘Εναν δύο θα είχες να χαρτογραφήσουν την περιοχή και μετά, λίγο πριν τα σκηνικά θα έστελνες και τις »ειδικές ομάδες».

  • Yavan

   Αγαπητέ ΠΚ, σου συστήνω να δείς το ακόλουθο βίντεο:

   https://www.youtube.com/watch?v=dJocPHvLixY

   Στο εν λόγω video, ομιλεί ο παντελώς άγνωστος σε πολλούς, Συνχης Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, επικεφαλής, του κλιμακίου της Ελληνικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην Κερύνεια το 1974. Υπηρέτησε στην Κύπρο απο το 1970 εως το 1980. Ο κ. Σημαιοφορίδης δεν είναι κάποιος τυχαίος αξκος της σειράς, είναι ένας ανθρωπος που γνωρίζει πάρα πολλά, πολλά περισσότερα απο έναν μέσο τυχαίο αξκο της σειράς.

   Αγνόησε τελείως όλους τους υπόλοιπους και ακουσε μόνο τον Σημαιοφορίδη. Τρέξε το βίντεο και σταμάτησε το εκεί που ξεκινά να μιλάει ο Σηαμιοφορίδης, στο σημείο 09:50 περίπου.

   Αν ακούσεις με προσοχή τον Σημαιοφορίδη θα λάβεις απαντήσεις για αρκετά απο τα ερωτήματα σου (πάντα κατά τη γνώμη μου).

   • Πάτε καλά;

    Τα περισσότερα που λέει τα γνωρίζω, ξέρουμε και άλλα για το πώς λειτουργεί η ΜΙΤ και τη μεγάλη προπαρασκευή που προηγήθηκε. Για αυτό ακριβώς έθεσα το θέμα με τις πρόσφατες φουρνιές, είναι στη λογική της ΜΙΤ να προετοιμάζει κινήσεις και μάλιστα πριν αρχίσει να κινείται.

    Ένα κλασσικό παράδειγμα: Στην Κερύνεια υπήρχε ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός, οπαδός του ψαρέματος και των καταδύσεων που βρισκόταν καιρό πρίν την εισβολή. Ήταν πράκτορας της ΜΙΤ που μάζευε πληροφορίες για το βυθό ώστε να προηγηθεί η εισβολή και όχι φιλήσυχος συνταξιούχος που πέρναγε τις μέρες του στη θάλασσα.

    Η ΜΙΤ έχει μεγάλη παράδοση και εμπειρία στις διοργανώσεις τέτοιων επιχειρήσεων και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

  • Ivy Chris

   iii) Διοχετευμένη παραπληροφόρηση στον, στη Σουηδία κατοικο-εδρεύοντα, Bozkurt…
   Στην καθομιλουμένη λέγεται «μούφα», γιατί δεν νομίζω ενσυνείδητα να προέβαινε σε τέτοια καταγγελία εναντίον του καθεστώτος Ερντογαν, ενώ θα γνώριζε ότι ήταν εσκεμμένη.
   Στο tweet γράφει για «cladenstine ops», το οποίο σημαίνει σ’ αυτή τη πραγματικότητα, ότι οι καταχωρημένοι τούρκοι πράκτορες δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη των, πόσο δε μάλλον ο εν λόγω αντικαθεστωτικός. ντιπ κατά ντιπ
   Clandestine ή κοινώς «black ops» διατάζονται από τον αρχηγό της ΜΙΤ, κατ’ εντολή του Ερντογαν απ’ ευθείας, κατ’ ιδίαν-χωρίς μεσάζοντες και δεν είναι καταχωρημένες ή καταγεγραμμένες πουθενά. Αυτοί δε οι οποίοι εκτελούν αυτές τις επιχειρήσεις μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και τους γνωρίζει μόνο ο αρχηγός.
   Εκτελούνται δε από ένα-δύο άτομα το πολύ και συνήθως στόχο έχουν 1 πρόσωπο.
   Αν έχει όντως πληροφορηθεί από αξιόπιστη πηγή, η οποία εξυπακούεται ότι θα πρέπει να έχει ξεφύγει από το διαρκές «παιδομάζωμα», τότε δεν θα πρόκειται για cladenstine ops αλλά για κανονικούς operatives οι οποίοι πιθανώς είναι «sleeping cells και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κάποια ανωμαλία… σε κάποιο ευαίσθητο τομέα.
   Αποκλείεται να έστειλαν αυτή την εποχή νέους, μια και οι παλιοί λίγο πολύ «παρακολουθούνται από διάφορους ενδιαφερόμενους»…. ή έχουν διωχθεί.
   Εκτός αν τον πήρε τηλέφωνο ο Ερντογαν ή ο αρχηγός της ΜΙΤ…. ΟΕΟ

   • Πάτε καλά;

    Ivy Chris, η αίσθηση που έχω είναι η ακόλουθη:
    Η ΜΙΤ παρότι διοικείται από Σουλτανικούς, έχει μια τεράστια μάζα κεμαλικών/γκιουνελιστών που έχουν κάθε συμφέρον να αποτύχει ένα θερμό σκηνικό πριν το Δημοψήφισμα. Παρά το διαρκές ..παιδομάζωμα, δεν μπορείς να παραβλέψεις πως για δεκαετίες η ΜΙΤ ήταν προπύργιο της παράταξης που διώκεται άρα είναι πολύ δύσκολο να έχουν μαζευτεί όλοι οι θύλακες, επί της ουσίας μια πλήρη διάλυση και επανασύσταση της ΜΙΤ θέλει τουλάχιστον 5 έτη.Συνεπώς, μια διαρροή από έναν τέτοιο επιτελή θα ήταν αρκετή για να κάψει το σκηνικό. ‘Οσο για τους νέους: Κάθε έτος μπαίνει ένας τεράστιος αριθμός ατόμων σε στρατιωτικές σχολές και ΜΙΤ, η γειτόνισσα έχει 80 000 000 κατοικους. Μπορεί χαλαρά να βρει 15-20 άτομα για το σκοπό που θα τα στείλει σε ένα νησί να δημιουργήσουν ένα πυρήνα σκηνικών με πρόθυμους ηλίθιους.

    ΥΓ. Δεν θα εκπλαγώ ακόμα και αν μιλάμε για ενεργοποίηση sleeping cells. Δε χρειάζεται να έχει άμεση γνώση ο θύλακας της ΜΙΤ που μίλησε, αρκεί να έμαθε πως ενεργοποιήθηκε κάτι που από τη μεριά του να σημαίνει ενεργοποίηση των sleeping cells (παράπλευρη γνώση).

    • Ivy Chris

     Συμφωνώ ότι κάθε χρόνο νέοι εισέρχονται σε σχολές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μέσα σε 3 ή 6 μήνες θα γίνουν και operatives? και αν πιέσουν την κατάσταση τι operatives θα γίνουν?
     Οσον αφορά τη SADAT και τον ιδρυτή της έχω την αίσθηση ότι δεν είναι μια οργάνωση ικανή να παρεισφρήσει σε οργανωμένο κράτος, δυτικού τύπου , μέσα σ’ ένα πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών.
     Μη μας διαφεύγει ότι οι Δυτικές Μυστικές Υπηρεσίες έχουν τα αυτιά & τα μάτια τους στην ΜΙΤ & διυλίζουν κάθε πληροφορία προς αυτήν…
     Ο ιδρυτής της SADAT έκανε μια ωραία πλουσιοπάροχη σύμβαση με το τουρκικό κράτος για παροχή συμβουλών με την εμπειρία του ως στρατιωτικός ειδικευμένος σε αντιτρομοκρατικές επιχ/σεις, όχι σε clandestine ops.
     To έως τώρα δε προσωπικό που αποφοίτησε από τη σχολή έχει συμμετάσχει σε επιχ/σεις κατά των Κούρδων της ΝΑ τουρκίας και από μαρτυρίες τους χαρακτήρισαν ως αγροίκους, τρομοκράτες με γενειάδες & tatoo στα μπράτσα με αραβικά συνθήματα & προσευχές…
     Δεν νομίζω λοιπόν ότι μπορούμε να μιλάμε για κατασκοπευτικές επιχ/σεις πόσο δε μάλλον για black ops…από αυτές τις εύκολα αναγνωρίσιμες ομάδες.

     “They bombed Lice. They burned forests. They damaged living spaces of people. 34 villagers were detained. Soldiers detained 34 villagers. A unit came, with beards and Arabic inscriptions on their arms, brought gasoline and tried to burn the villagers. They say they will burn them. If the military official there allowed it, they would have burned the villagers. The officer refused, he said he had let the regiment know that he had detained those villagers, and so they couldn’t do anything to them. Whoever that unit was, wherever they report to, they threatened the villagers and said ‘These are all terrorists, we will burn them all, we don’t have to answer to anybody.’ If that officer hadn’t intervened, those 34 people would have been burned to death. They are talking about an organisation named Sadat. There is talk that Tayyip Erdoğan has formed a unit directly under him, but we don’t know if this is that unit. We don’t know if these people are under Efkan Ala. They need to come out and make a statement.”

     Αν τέτοιοι τύποι εμφανιστούν σε κάποια παραμεθόριο περιοχή της Ελλάδας θα εξαφανιστούν σίγουρα. Δεν μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω ότι θα έχουν απαχθεί από τούρκους… τι λες?
     Οι Black ops operatives είναι άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, έχουν ή θα έρθουν από άλλη χώρα υπεράνω πάσης υποψίας, με νόμιμα τσεκαρισμένα διαβατήρια χώρας υπεράνω πάσης υποψίας, 4-5 διαφορετικά διαβατήρια στη τσάντα, πιστωτικές κάρτες & μπόλικα μετρητά σε €, £ & $….
     Να επικεντρωθούμε καθαρά σ’ αυτό που οι Ε.Δ. ξέρουν και κάνουν καλά, εντός & εκτός…
     Ψυχραιμία & παρακολούθηση όλων των κινήσεων

     • Πάτε καλά;

      I)Μην συνδέεις στενά τη φετινή χρονιά με τον αριθμό εισακτέων. Πολύ χαλαρά μπορούν να μαζέψουν 5-6 που αποφοιτούν φέτος (δλδ μπήκαν προ 3-5 ετών) για να τους συνδέσουν με 10 πιο έμπειρα άτομα ώστε να αποκτήσει μάζα η ομάδα. Ο στόχος ήταν να δεις πως υπάρχουν τα απαιτούμενα νούμερα δίπλα, ακόμα και σε τέτοιες καταστάσεις.

      ΙΙ)Τι εμποδίζει το προσωπικό της SADAT να κουρέψει τη γενιάδα, να βάλει κουστούμι και να πάει για 5-6 μήνες για τουρισμό στην Ελλάδα; Αν θυμάσαι, η Αλ κάιντα είχε βγάλει οδηγίες προς τους μαχητές της που λέγανε να αποφεύγουν να δείχνουν μουσουλμάνοι και αντίθετα να είναι ξυρισμένοι και με δυτικά ρούχα για να μην τραβούν υποψίες. Συμφωνούμε πως μασαμπουκιάζει λεεφτά από τον κρατικό κορβανά το προσωπικό της ΑΛΛΑ αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν έρθει η ώρα. Ειδικά αν έχουν και κάποια προυπηρεσία στα Ανατολικά.

      ΙΙΙ)Αποσυνδέεις τους black ops με τη SADAT δίχως λόγο. Ένα παράδειγμα: Δύο τύποι των Black Ops περνάνε απέναντι σε κέντρο κράτησης ως «πρόσφυγες». Επί 6 μήνες χαρτογραφούν τα πάντα και περιμένουν. 1 μήνα πριν το θερμό επεισόδειο, ο Σουλτάνος αμολά καραβάνια εκ των οποίων στα 500 άτομα 10 άτομα είναι SADAT και 6 πράκτορες της ΜΙΤ. Συνενώνονται και πάιρνουν πληροφορίες από τους 2 που βρίσκονται ήδη. Παράλληλα, ενεργοποιείται sleeping agent Τουρκάλα υπήκοος ευρωπαικής χώρας που «αγαπά την Ελλάδα και κάνει τουρισμό» ως …Γερμανίδα/Ολλανδή/Σουηδή υπήκοος». ‘Οταν αρχίζουν τα σκηνικά, η τύπισσα και κανας συνεργάτης προσφέρουν εξωτερική βοήθεια στον πυρήνα που κάνει τα σκηνικά.

      IV) Μην μπερδεύουμε τη ψυχραιμία με την απραξία αγαπητέ. Καλύτερα να γαιδουροδέσεις και να προετοιμαστείς για το χειρότερο παρά να πηγαίνεις «βλέποντας και κάνοντας». Παίρνεις τα μέτρα σου ώστε αν συμβεί κάτι να λες «ευτυχώς είμαι έτοιμος, το έχω δουλέψει το σενάριο».

     • Ivy Chris

      Δεν τη συνδέω αλλά έχει εξασθενήσει επιχειρησιακά.
      Μη ξεχνάς ότι στη τουρκία μετά το πραξικόπημα επιχειρούν περίπου 20 χώρες… οι οποίες ανταλλάσσουν πληροφορίες.
      Μόνο από ΕΕ θα είναι καμμιά δεκαριά υπηρεσίες οι οποίες καταγράφουν τις αναπνοές…
      Το αρχικό σκηνικό της παιδικής χαράς δεν υφίσταται εδώ και καιρό, ειδικά μετά τα απανωτά τρομοκρατικά στην Ευρώπη.
      Οσον αφορά τις ΜΚΟ έχουν αλλάξει πλέον σύνθεση…έχουν γίνει μεταγραφές… και η SNMG2 δεν παραμένει τυχαία στη περιοχή.
      Οτι πέρασε, πέρασε. Αλλα καραβάνια μη περιμένεις, γιατί οι εδώ φωστήρες υποχρεώθηκαν από την ΕΕ για κλειστά κέντρα κράτησης.
      Η μόνη περίπτωση να έχει αποφασιστεί επιχείρηση θα οφείλεται στον παραλογισμό του Ερντογαν και όχι σε rational assessment επιτυχίας μιας επιχείρησης.
      Η δε, επίσκεψη Tillerson στον Ερντογαν δεν κομίζει γλυκά αλλά …κώνιο
      Ψυχραιμία χρειάζεται εκτιμώντας ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουν περιορισμένες δυνατότητες ευκινησίας, δεδομένου ότι όλα τα μάτια & τ’ αυτιά είναι στραμμένα πάνω τους.
      Δεν βρίσκεται η Ελλάδα, καλώς ή κακώς, στην εποχή του 2006-7…

  • M.K.E

   Φιλε μου εθεσες καιρια ερωτηματα,θα σου δωσω μια αλλη διασταση,τουλαχιστον οπως την βλεπω εγω,με την καλη η κακη αντιληψη μου.
   Δεν ειναι ειναι κατι τωρινο η «αποβαση» τουρκων πρακτορων στην Ελλαδα.Θα σου ελεγα μαλιστα οτι ειναι και πολυ φυσιολογικη.Αυτο το οποιο δεν ειναι επιτρεπτο ειναι η δραση-δραστηριοτητα τους.Αν μαλιστα δε,σκεφτεις οτι πριν απο κατι χρονια ειχε ζητησει επισημως η κυβερνηση μεσω διαυλων επικοινωνιας την παρεμβαση των ΗΠΑ για να περιοριστει η ραση τους,καταλαβαινεις για το τι γινοταν και γινεται με αποκορυφωμα την ιστορια του «Βενιζελος».

   Απο κει και περα,μια πιθανη εξηγηση το γιατι προεβει σε τετοια καταγγελια ειναι το οτι στην Ελλαδα πλεον εχουν καταφυγει πολλοι αντικαθεστωτικοι που αποτελουν δυνητικους στοχους ειτε για προβοκατσια ειτε για να δημιουργηθει κλιμα φοβου στους μεσα και τους εξω.

   Και τωρα ερχομαι στο ζουμι της υποθεσης:λεγοντας προβοκατσια,εννοουμε προκληση.Πρεπει να προκληθει το συναισθημα του μεσου(αγραμματου-ισλαμιστη) τουρκου.Πως μπορει να γινει αυτο;με προσβολη θρησκευτικου μνημειου η πληθυσμιακου παραγοντα.
   Ποια ειναι λοιπον τα πιο προσφορα μερη για να γινει κατι τετοιο;Θρακη,θεσσαλονικη,Ροδος και καποια αλλα διασπαρτα μερη στην Ελλαδα.
   Το πρωτο χτυπημα το ειχαμε στο Διδυμοτειχο,απαραδεκτη αμελεια απο πλευρας μας,σε μια περιοχη που εχει τον μισο στρατο της ελλαδος να γινεται τετοιο γεγονος και να μην προλαμβανεται.
   Η μειονοτητα επισης εχει πολλους γκιουλενιστες,αλεβιτες και πομακους που ανθιστανται στα κελευσματα του προξενειου και μαλιστα ειχαν προσβαλει τον ενρτογαν οταν πριν απο χρονια ειχε ερθει στην Θρακη.Αν παθει κατι καποιος απο αυτους,το οφελος για τους τουρκους ειναι διπλο:αφενος ξεφορτωνονται εναν ανεπιθυμητο και κατα δευτερον παιρνει φωτια το φυτιλι του λαικου συναισθηματος στην τουρκια.Εκει κανεις δεν θα ψαξει για το ηταν ο μεν η ο δεν,θα κοιταξουν μονο οτι τα αδελφια τους υποφερουν και πεθαινουν λογω ταυτοτητας.Προ καιρου επισης ειχαν γινει συλησεις νεκροταφειων,οπως και η ιστορια του Εχινου,ενεργειες που καλλιστα μπορουν να δημιουργησουν το καταλληλο κλιμα για κατι πιο θερμο.
   Τα λεω αυτα μπας και τα δικα μας τα ζα,αρχισουν να χαμπαριαζουν οτι η προληψη ειναι το καλυτερο για ολους μας απο το να τρεχουμε εκ των υστερων και να ψαχνομαστε οπως συνηθως κανουμε και το ωραιο ειναι οτι το ανακοινωνουμε κιολας.
   Απο κει και περα ειναι παντα θεμα πολιτικης βουλησης των απεναντι.Για δυο κουφωματα το ’55 εγινε ο κακος χαμος γιατι υπηρχε η βουληση.Το 2006 μετα την μινι αερομαχια,το ολο θεμα λυθηκε με ενα τηλεφωνημα.
   Παντως πιστευω οτι πρεπει να απεγκλωβιστουμε απο την λογικη του παροδικου.Η τουρκια θα συνεχισει σε ολα τα επιπεδα της προκλησεις,στα προτυπα του υβριδικου η ασσυμετρου πολεμου.Δεν θα ηρεμησουν τα πραγματα μετα το δημοψηφισμα.Καποτε λεγαμε οτι οι στρατιωτικοι κανουν ο,τι θελουν και δημιουργουν ενταση για να φερουν σε δυσκολη θεση την κυβερνηση,αποδειχθηκε οτι λειτουργουν σε αγαστη συνεργασια.Λεγαμε επισης οτι οποτε εχει προβληματα η τουρκια τα εξαγει σαν ενταση στο Αιγαιο..μυθος..η τουρκια εχει σταθερη βλεψη στο Αιγαιο,ειτε ειναι μερα ειτε νυχτα,ειτε εχουν να φανε ειτε οχι,ειτε ριχνοντας ρωσικα αεροπλανα ειτε στελνοντας τα πολεμικα τους πλοια και αεροπλανα για σουλατσο.Το ποσο ειναι διατεθειμενοι να το τραβηξουν ειναι αλλο θεμα,αλλα σιγουρα πατανε πανω στις δικες μας φοβιες και αδυναμιες.
   Παντως για να σηκωσουμε και λιγο το ηθικο..κρατατε τα κερια της Αναστασης απο δω και περα,μπορει να χρειαστει να τα αναψουμε αλλου..σε γνωριμα μερη..

   • Πάτε καλά;

    Δεν πιστεύω πως θα πάει απλά σε πρόκληση, αν ήταν αυτό το έκανε ήδη με τη βόλτα στα ‘Ιμια. Πιστεύω πως έχει απόλυτη ανάγκη να μαζέψει μπόλικους ψήφους άρα θα κάνει χοντράδα εξ ορισμού. Και ο ευκολότερος τρόπος να κάνει χοντράδα είναι να καταλάβει «νησί υπό κατάληψη» και όχι στο μέτωπο του ‘Εβρου, γιατί το τελευταίο ίσως σημάνει γενικευμένο πόλεμο και δεν μπορεί να το ελέγξει. Βέβαια θα μου πεις, τα… ατυχήματα ανέκαθεν ήταν μέρος του παιχνιδιού. Σωστό, πολύ σωστό γιατί υπάρχει και το ξυράφι του Hanlon.

    • M.K.E

     Φιλε μου,η ΜΙΤ θα δρασει στα μετοπισθεν,για να δημιουργησει σαλο και εντυπωσεις και να φανατισει τον κοσμο.Για αν γινει αυτο χρειαζεται αμαχος πληθυσμος και προσβολη ιερων και οσιων.Μεχρι τωρα,οι υπερπαραγωγες του Tollywood στις βραχονησιδες και στις κοντρες με τα καικια,δεν συγκινησαν ιδιαιτερα την μαζα,που πλεον κοιτα ιδιαιτερα σοβαρα τις εξελιξεις στο κουρδικο και την αλλοπροσαλη πολιτικη με την Ρωσια.Φυσικα και δεν θα κανει κατι στον Εβρο,αλλα γνωμη μου ειναι οτι δεν θα κανει χοντραδα ουτε στο Αιγαιο,για τον απλουστατο λογο οτι δεν εχει ενοπλες δυναμεις εμπιστοσυνης του,τωρα που μιλαμε…σε πεντε δεκα χρονια ισως..αν υπαρχει ο ιδιος και η Τουρκια οπως την ξερουμε.Αλλα με αυτα τα στρατα που εχει,αφενος δεν τα εμπιστευεται και αφετερου μια αποτυχια στο δικο του success story μετα απο τοσα χαστουκια θα ειναι υπογραφη της θανατικης καταδικης του.
     Οσον αφορα το θεμα με το τζαμι που απαντησες σε αλλο post,οντως,μπορει να ειναι ατυχημα.Πηγαινε να το εξηγησεις στους διπλα και αφετερου το timing για ενα τετοιο ατυχημα ειναι πολυ περιεργο σε ενα κτισμα που εχει ιδιαιτερο συμβολισμο,μιας και ανφερεται παντα σαν τεμενος του Βαγιαζιτ και οχι σαν απλο τζαμι.Κανε μια αναδρομη να δεις τι εστι αυτη η ευγενικη σελτζουκικη προσωπικοτητα.

  • eazy

   ΨΕΠ,η «we fuck with other people minds»…

   • Πάτε καλά;

    α)Είσαι έτοιμος να πάρεις το ρίσκο;
    β)Θεωρείς τόσο παράλογο τις black ops της ΜΙΤ πριν τη διενέργεια θερμών σκηνικών σε βραχονησίδες;

    Στα θέματα ασφαλείας δεν υπάρχει «we fuck with other people minds». Η παράνοια σώζει ζωές, δες και τους Αμερικάνους.

    • eazy

     Οι ΨΕΠ παντα κατι προετοιμαζουν…για τα υπολοιπα ,δεν ειπα τιποτα…

  • Στο μεταξύ στο Ανατολικό Αιγαίο δημοσιοποιήθηκε το ακόλουθο :
   <>

 • SPY_GR

  Μην προμοτάρετε την προπαγάνδα τoυ όποιου Guardian ο οποίος πιθανότατα άντλησε τις «πληροφορίες» του από κάποιον…φωστήρα χέστη εδώ δικό μας, το ίδιο ισχύει και για τον όποιον Bozkurt φυτευτό του καθεστώτος που έξυπνα διεξάγει ψυχολογικές επιχειρήσεις.

  Το περίφημο φοβικό σύνδρομο καλά κρατεί, ρε και 300 F-35 να αγοράσουμε και άλλα τόσα F-22 δεν νομίζω να απαλλαγούμε εύκολα απο αυτό!

  • Πάτε καλά;

   Διαφωνλω φίλτατε. Δεν δημιουργείται έξτρα ανάγκη για αγορά όπλων από τα όποια άρθρα του φύλακα ή του Κεμαλιστή αυτοεξόριστου. Αφενός λεφτά για αγορά όπλων ΔΕΝ υπάρχουν, αφετέρου δε οι καθημερινες αερομαχίες στο Αιγαίο και η αμφισβήτηση της Λωζάννης από μόνες τους αρκούν για να σε πείσουν πως αν θες ειρήνη, θα ετοιμαστείς για πόλεμο.

   • SPY_GR

    Δεν διαφωνώ φίλε Πάτε καλά; Αυτό ακριβώς υπονόησα…

  • @spyrosvaris:disqus Αυτά που αναπαράγει ο Guardian είναι «προπαγάνδα» αλλά όταν Καμμένος-Βίτσας μιλάνε συνεχώς για θερμό επεισόδιο-ατύχημα στο Αιγαίο είναι …Τρίτη.

   @disqus_lru5NLkIA9:disqus Ο Bozkurt δεν είναι κεμαλιστής.

   • Πάτε καλά;

    Όχι, δεν είναι-mea culpa. ‘Ομως στην παρούσα φάση, μπορούμε να πούμε πως στο δημοψήφισμα έχει τα ίδια συμφέροντα με τους Κεμαλιστές και τους Γκιουνελιστές, έτσι; ;)

   • SPY_GR

    «…ο οποίος πιθανότατα άντλησε τις «πληροφορίες» του από κάποιον…φωστήρα χέστη εδώ δικό μας…»

    νομίζω το έχω καλύψει ήδη!

 • M.K.E

  Οταν οι «υπερεσιες» μας κατα τη γλωσσα των στρατιωτικων,τρεχουν εκ των υστερων καταιδρωμενες να βρουν τι και πως,ειναι δεδομενο οτι καποιοι μπορουν να αλωνιζουν και να μας φερνουν προ τετελεσμενων γεγονοτων.
  Στο ιδιο εργο θεατες με τις φωτιες,εκτροχιασμους τρενων,το τεμενος τωρα,η δολοφονια στο «Βενιζελος»,η ιστορια με το αυτοκινητο του Σαδικ κτλ.
  Δε μας εγινε μαθημα η ιστορια με το σπιτι του Κεμαλ το 1955,θελουμε να τα ξαναζησουμε.
  Οσον αφορα το θεμα με το δημοψηφισμα,κατα την γνωμη μου ειναι ψευδοδιλλημα.Δεν υπαρχει «μεχρι το δημοψηφισμα»,τα ιδια και χειροτερα θα εχουμε γιατι η πολιτικη των Τουρκων δεν αλλαζει οπως και η δικη μας αδρανεια και φοβικο συνδρομο που τρεμουμε την σκια μας.
  Φτανουμε λοιπον σε ενα σημειο που με οποιοδηποτε αποτελεσμα στο δημοψηφισμα,ειμαστε χαμενοι.Ειτε αν ο γιαλαντζι σουλτανος επικρατησει,οποτε ποιος μπορει να αντισταθει στην τρελα του,ειτε αν χασει οποτε θα γινει το επος του κιγκλιδωματος διπλα με ο,τι συνεπαγεται.
  Απλα,ας αποφασισουμε να εχουμε κρατος τοσο στην εσωτερικη ασφαλεια οσο και στην προασπιση εθνικων δικαιωματων.
  Ισως το εχω ξαναπει,ποτε δε θα μας φτανουν τα οπλα,παντα θα λειπει κατι,ας αποφασισουμε να τα αξιοποιησουμε σαν πραγματικο βραχιονα της εξωτερικης μας πολιτκης.Ηλιθιοτητες του στυλ «δε διεκδικουμε τπτ,δεν παραχωρουμε τπτ» μας εφεραν στη θεση του στρατηγικα αμυνομενου οπου κοιταμε να χασουμε τα λιγοτερα απο το 22 μεχρι σημερα.
  Επικαιρο παντα το ρητο του κουντουριωτη: «Τα πολεμικα πλοια δεν ειναι δια στολισμον.Η ιστορια διδασκει οτι ουδεν εθνος δυναται να θαλασσοκρατει,εφοσον δεν θεωρει τα πολεμικα πλοια προορισμενα να κινδυνευουν και εν αναγκη να καταστραφουν».

  • Πάτε καλά;

   Το τέμενος μια χαρά μπορεί να ήταν και ατύχημα. Αν έχεις καθόλου επαφή με συγκολλήσεις, ξέρεις πως είναι πολύ επικίνδυνες για πρόκληση πυρκαγιάς. Βάλε στην εξίσωση και τα Ελ τεχνικά συνεργεία που αποτελούνται από απείθαρχους μάτσο τύπους που νομίζουν πως τα μέτρα ασφαλείας είναι για το φλώρο μηχανικό που δεν είναι αρεκτά άντρας και κατάλαβες…

 • Insiperation

  υπέροχα…»αναφέρεται στην πιθανότητα ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο, ενώ εκτιμάται πως οι δυνατότητες παρέμβασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη διαχείριση μιας ενδεχόμενης κρίσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν περιοριστεί.»

  • NK

   Μα νομίζω παλαιόθεν ήταν γνωστό ότι η συμμαχία δεν εμπλέκεται σε εχθροπραξίες μεταξύ …συμμάχων.

   Μας το είχαν ξεκαθαρίσει, το σχετικό άρθρο δεν ισχύει για επίθεση από »σύμμαχο».

 • Ανδρέας

  Η αναφορά δημοσίως δεν καιει το σενάριο;

 • Πάτε καλά;

  Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, όπλα σε τζαμί στη Θράκη. Κατά τα άλλα ΨΕΠ, ψυχραιμία και τα σχετικά. Αφού σας λέω ρε, ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. Πριν κουνήσουν το βρωμομουχαμέτικο πισινό τους, θέλουν τα ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΑ από πριν μέσω της ΜΙΤ. Αυτό θα τους φάει-πως δεν παίρνουν ρίσκα και όποιος είναι έστω και λίγο παρανοικός σε θέματα ασφαλείας, μπορεί να τους διαβάσει εύκολα.

  ΥΓ. Και οι θεούληδες πού τα έκρυψαν; Σε τζαμί, από τα πρώτα μέρη που θα ψάξεις. ‘Οταν ωρύομαι πως οι απέναντι στερούνται ποιότητας και λίγη σοβαρότητα εκ μέρους μας θα τους κάνει κηδείες, δεν με ακούτε.

  • M.K.E

   Πασα μου κανεις δεν ειπε οτι εχεις αδικο,γιατι τρελαινεσαι;Η αποψη σου παντα απο τις πιο σεβαστες,τεκμηριωμενες και στερεες.Οσον αφορα το τι βρηκανε,σιγα τα λαχανα,το καταλαβαινεις και μονος σου.Αυτα ουτε για διακοσμητικα δεν κανουν.Αν βρουν τα φορτια με τις καραμπινες που χρονια πριν εκαναν το τουρ τουρκια,βουλγαρικη ροδοπη(οροσειρα) και μετα ελληνικη μερια,τοτε να πω οτι οντως ειχαμε επιτυχια,οπως επισης και ενας ελεγχο σκουπα σε ολα τα σπιτια γνωστων «ελληνοφωνων ευεργετων» θα εβγαζε τοσο «μεταλλο» οσο για να κανεις ενα πηγμα LEGO απο λεοπαρντ. Τωρα βεβαια για τι καραμπινες μιλαμε οταν στο λεκανοπεδιο κυκλοφορουν καλασνικωφ και αντιαρματικες ρουκετες αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.
   Η δικη μας ανικανοτητα-φοβια-ανοργανωσια συν την θεοποιση εκ μερους δικων μας κονδυλοφορων εκαναν την Τουρκια να φανταζει σαν κατι το φοβερο και τρομερο.Ο λογος που το εκαναν σε αλλο επεισοδιο..

   • Πάτε καλά;

    Δεν τρελαίνομαι, απλά υπενθυμίζω πως με τους απέναντι κανείς δεν έχει το γάιδαρο του δεμένο. Πρέπει να είμαστε εξαρχής παρανοικοί με τούτους που έχουμε μπλέξει, δεν σταματούν ποτέ.
    Καραμπίνες ε; Ενδιαφέρον, δεν ήξερα για τούτο. Πάντως μην υποτιμάς τα πιστόλια με σιγαστήρα, ενδείκνυνται για δολοφονίες περισσότερο από καραμπίνες. Και οι δολοφονίες είναι τα σκηνικά τα οποία αρχίζουν πάντα τις μυστικές επιχειρήσεις.

  • Ivy Chris

   αν ήταν σκέτα πιστόλια, θα μπορούσε δήθεν να ισχυριστεί ότι ναι μεν είναι χωρίς άδεια, αλλά τα έχει για ώρα ανάγκης. Μια απλή παράνομη οπλοκατοχή. Ούτε ο πρώτος, ούτε και ο τελευταίος.
   Το ένα όμως, ήταν με σιγαστήρα!!!!! το οποίον πιθανώς σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκε και επεστράφη στη κρυψώνα του τζαμιού, ή επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί είτε σε κάποια δολοφονία ή προβοκάτσια. Η βαλλιστική θα δείξει.
   Αυτά τα περίστροφα θα έχουν έρθει προ πολλού και δεν θα είναι και το μοναδικό τζαμί που χρησιμοποιείται για ασφαλή κρυψώνα.
   Τον Ιμάμη ποιος τον διορίζει?
   Το τζαμί και όλα τα τζαμιά δεν μπορείς να τα ψάξεις πρώτα, γιατί τότε μπορεί με την ενέργεια αυτή να διεγείρεις & να προκαλέσεις ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
   Γνωρίζουν οι απέναντι ότι τους τελευταίους μήνες η προσοχή έχει επικεντρωθεί στους παράτυπους, παράνομους ή λάθρο (όπως ταιριάζει στον καθένα) και στα κέντρα φιλοξενίας, στρατόπεδα (αντιστοίχως).
   Επίσης τα μικρονήσια & βραχονησίδες φυλάγονται και δεν μπορεί να γίνει προβοκάτσια γιατί έχουν ήδη ενημερωθεί από πολλές διαφορετικές πηγές..
   Συνεπώς τι μας μένει? Μια προβοκάτσια στη Θράκη (αφού δεν μπορούμε να κάνουμε εισβολή)
   Θεώρησαν λοιπόν ότι το τζαμί έχει μια δικλείδα ασφαλείας, ας πούμε μια υβριδική μορφή «Θρησκευτικού ασύλου».
   Οταν ανέφερα παραπάνω για <> είναι προφανές ότι υπονοούσα για τη Θράκη και για ευνόητους λόγους το άφησα φλου…
   Το σημαντικό είναι ότι στην ανακοίνωση η Αστυνομία αναφέρει για «tip…»
   Και τι περιμένουμε να πει ότι ο τάδε ή ο δείνα μας το σφύριξε, ή τα βαλιτσάκια κάνουν υπερωρίες ή η τάδε υπηρεσία φίλης χώρας μας ενημέρωσε..?
   Αρα, υφίσταται συνεργασία & ανταλλαγή πληροφοριών.

   • Πάτε καλά;

    Τα τζαμιά τα ψάχνεις πρώτα για έναν απλό λόγο: αν θές να μοιράσεις όπλα, το κάνεις σε έναν χώρο που έχουν πρόσβαση πολλοί ώστε να κρυφτείς μέσα στη μάζα όταν θα συναντηθούν δύο τύποι. Είναι το πρώτο που θα κοιτάξω.

    ΥΓ. Και που το ξέρεις πως δεν μας το σφύριξε μειονοτικός; Everything is on the table. Το μόνο σίουρο είναι πως ο Μποζκούρτ δε μίλαγε τυχαία και δεν αναφερόταν απλά στους γκιουνελικούς που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα.

    • Larisaios

     Το θετικό είναι ότι καποιος μας το σφύριξε, είτε ήταν η ΕΥΠ, είτε ξένη μυστική υπηρεσία, είτε μειονοτικός, ένα δείχνει η υπόθεση αυτή: ότι ο Ερντο πλέον βάλλεται από παντού και δεν έχει στήριξη από πουθενά για να ανοίξει μέτωπο με την Ελλάδα. Η αλλοπρόσαλη πολιτική του (ο Θεός να την κάνει) έχει κάνει όλο τον κόσμο να τον φοβάται. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι γίνεται και πολύ επικίνδυνος, σαν αγρίμι στριμωγμένο στη γωνία που δεν είναι πλέον προβλέψιμο. Μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη παλαβωμάρα. Ώρες ώρες εύχομαι να το κάνει για να φάει τις σφαλιάρες του και να πάψουμε επιτέλους να φοβόμαστε το μπαμπούλα Τουρκία. Αλλά μετά σκέφτομαι ότι το πατρικό μου είναι δίπλα στο ΑΤΑ και λέω άσε καλύτερα.

     • M.K.E

      Φιλε συνελληνα,τα λες παντα πολυ καλα,επιτρεψε μου να σου κανω μια ερωτηση,λιγο ρητορικη,λιγο κανονικη:μεχρι τωρα οι προβλεψεις που ειχαμε ηταν μηπως ευοιωνες με οποιαδηποτε πολιτικη ηγεσια ειχαν οι απεναντι;τι παραπανω μπορει να κανει ο γιαλαντζι σουλτανος-ποντιος γενιτσαρος που θα μας εκπληξει η θα μας κανει να εχουμε εφιαλτες;επι Τσιλερ,γυναικα και κοσμικη,παρα λιγο να αναψει το φυτιλι,επι μεντερες,ειχαμε τα Σεπτεμβριανα,επι Οζαλ το 87,επι ετσεβιτ τον Αττιλα.Πιστευω απλα οτι το παιχνιδι ανεβηκε κατηγορια και απο την Α2 ερασιτεχνικη περασε στην Α1 επαγγελματικη που πλεον παιζουν και επαγγελματιες παικτες που εχουν αλλα σχεδια και αντιληψη πραγματων,αφηνοντας τα τσικο στην ακρη.

      Νομιζω οτι λιγο πολυ οτι ειμαστε ιδια γενια.Ο «μπαμπουλας Τουρκια» εγινε απο τους ιδιους τους ελλαδιτες,γιατι οι εν Αθηναις κυβερνητες μας βρηκαν το τελειο σκιαχτρο,αφενος για να κρατανε τον κοσμο μαζεμενο οταν λιγο ξεφευγε,αφετερου για να μπορουνε με την δικαιολογια της αμυνας,να ξοδευονται τεραστια ποσα απο τα οποια λιγα κατεληγαν στην πραγματικη αμυνα και πολλα σε τσεπες.
      Μεγαλωσες και μεγαλωσα και πολλοι αλλοι εδω μεσα με το συνδρομο της εισβολης.τρεις ημερομηνιες καθε χρονο(21 απριλιου,20 ιουλιου,17 νοεμβρη) βλεπαμε ακριβως τα ιδια φιλμακια και καθε τοσο εβγαινε μια «τρομερη αποκαλυψη» με αποτελεσμα «η κοινωνικη μηχανικη» να μας κανει να εχουμε τον φοβο οτι οι Τουρκοι,κανουν,δειχνουν και οτι θα μπουν στον Εβρο η σε νησι.Κανεις δεν ειπε,οχι τα ηρωικα και πενθιμα αλλα το εξης απλο:ενταξει ρε παιδια,αφου μπηκαν θα βγουν και αν δεν βγουν θα τους βγαλουμε.Απλα πραγματα.

      Εμεις δημιουργησαμε τον «φοβερο και αηττητο Τουρκικο στρατο» ειτε αφηνοντας ενα ταγμα της ΕΛΔΥΚ μονο του στο ελεος του Θεου,ειτε γυαλιζοντας τα φαντομ ενω θα μπορουσαν να αλλαξουν ισως την εκβαση των επιχειρησεων.Αθελα μας ριξαμε ενα τουρκικο το 74 και φροντισαμε να κανουμε γνωστο σε ολα τα δυνατα επιπεδα οτι ο πιλοτος μας θα το πληρωσει.
      Βαλε και τους πληρωμενους κονδυλοφορους που με πηχαιους τιτλους εσπερναν ανησυχια καθε τοσο και φτασαμε σημερα στην «στρατηγικη ψυχραιμια» κοινως κιοτηδες,και το γλυκο εδεσε και σερβιρεται χρονια τωρα,καθε χρονο ολο τον χρονο.

     • Larisaios

      Αγαπητέ MKE, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η άποψη μου είναι απλή, ίσως δεν έγινα κατανοητός. Δεν φοβάμαι την Τουρκια. Δεν πιστεύω ότι είναι ο παντοδύναμος αντίπαλος που μας σερβίρουν, αλλα ούτε και ότι ένας πόλεμος μαζί τους θα είναι περίπατος. Ότι και να γίνει απώλειες θα υπάρχουν, ένθεν κακείθεν, υλικές και ανθρώπινες. Οποτε δε μου πάει να ΕΥΧΗΘΩ έναν πόλεμο. Άσε που δεν ξέρεις και τι θα γίνει μετά, τι συνέπειες θα έχει μια ελληνοτουρκική σύρραξη (τη Γιουγκοσλαβία ακόμα την πληρώνουμε, και δεν πολεμήσαμε καν). Πάντως φοβάμαι ότι δεν θα τον αποφύγουμε τελικά, γιατί όπως δεν κουράζομαι να γράφω, ο Σουλτάνος χρειάζεται επειγόντως ένα εχθρό και μια μεγάλη επιτυχία για να κερδίσει το δημοψήφισμα και μπορεί στο ταραγμένο του μυαλό να νομίζει ότι μια κρίση με την Ελλάδα να είναι περίπατος. Αλλα και μετά το δημοψήφισμα τα πράγματα δεν πρόκειται να καλυτερέψουν, μάλλον χειρότερα θα γίνουν.

    • M.K.E

     Ο @Ivy Chris εχει δικιο.Αν αρχισεις να ψαχνεις τα τζαμια θα δημιουργησεις ενα αισθημα δυσαρεσκειας,τουλαχιστον,και θα σπρωξεις και μετριοπαθεις στα χερια των ακραιων.Η ολη υποθεση εχει πολυ βαθος που δεν μπορει να προσδιοριστει απο την λιτη ανακοινωση της αστυνομιας.
     Αυτο το οποιο αποτελει κοινη επιταγη ειναι να εφαρμοστει πληρως ο νομος και για το συγκεκριμενο ατομο και με πληρη ποινη,αλλιως θα υποδηλωνει οτι η Θρακη τελει υπο ειδικο καθεστως.
     το τζαμι εχει συμβολικη εννοια γι αυτο και προτιμαται για τετοιου ειδους δραστηριοτητες οπως και γιατι χτυπα στις ευαισθητες χορδες του θρησκευτικου αισθηματος.Κανενας δεν θα σκεφτει οτι αποτελει μια νομοτυπη ενεργεια η ερευνα στον συγκεκριμενο χωρο,αλλα βεβηλωση ενος ιερου χωρου απο αλλοθρησκους.
     Παντως για να πω την αληθεια,ειναι μικρο γεγονος για να ασχοληθει μια μυστικη υπηρεσια αλλου κρατους δινοντας πληροφοριες σε μας,οποτε συγκλινω στην εκδοχη του μειονοτικου η μειονοτικων που ηξεραν πολυ καλα τον χωρο και τον ανθρωπο.Και γυρναμε στο κρισιμο ερωτημα:οντως η παρουσια οπλισμου αλλα και σιγαστηρα ειναι σοβαρο γεγονος,τι γινεται ομως με ολα τα αλλα που υπαρχουν κρυμμενα;

     Οσον αφορα την παρανοια που επικαλεισαι,μου φαινεται ακραια κατασταση.Επαγγελματισμος χρειαζεται και σωστη οργανωση σε καθε τομεα και δεν περναει κουνουπι..Απο την στιγμη που και τα δυο χωλαινουν,απλα ανεβαζουμε τον αντιπαλο σε βαθρο που δεν του αξιζει.
     Ο Καρλος το Τσακαλι,δεν ηταν κατι τρομερο σαν ανθρωπος η πρακτορας.Η ανικανοτητα και η αρχικη υποτιμηση εκ μερους των δυτικων υπηρεσιων τον εκαναν θρυλο.

     • Πάτε καλά;

      Παιδιά, αν υποψιαστώ πως δε θα ψάξουμε τα τζαμιά, το καλύτερο μέρος για να αφήσεις όπλα ώστε να τα πάρει τρίτος, θα με πιάσει ταράκουλο. Στην τελική ας βρούνε 15 Έλληνες μουσουλμάνους, ας τους δώσουν και ανάλογη θέση ώστε να κάνουν αυτή την έρευνα.

     • Ivy Chris

      Ποιος είπε ότι δεν θα ψάξουν στα τζαμιά???
      Θα ψάξουν είτε έχουν πληροφορία είτε αποφάσισαν να κάνουν συγκεκριμένη έρευνα.
      Τώρα όμως, εν όψει των τουρκικών εκλογών δεν θα υπήρχε περίπτωση να εισβάλουν σε τζαμί γιατί θα ήταν σαν, όχι μόνο, να άλειφαν το βούτυρο στο ψωμί του Ερντογαν αλλά να του πρόσφεραν και την αγελάδα…
      Πραγματοποίησαν έρευνα ξεκάθαρα λόγω πληροφορίας, όπως εξάλλου οι ίδιοι ανέφεραν.
      Οποιαδήποτε ενέργεια μέχρι την ημέρα των εκλογών που μπορεί να τύχει εκμετάλλευσης, καλό θα ήταν να αποφεύγεται και αν δεν είναι δυνατό, να γίνεται με διακριτικό τρόπο χωρίς τυμπανοκρουσίες.
      Δεν είναι θέμα φόβου αλλά καθαρά θέμα Εθνικού συμφέροντος.
      Btw, τα όπλα οφείλεις να τα πιάνεις πολύ πριν μπουν στο τζαμί…
      Στα σύνορα, ας πούμε…

     • Πάτε καλά;

      Ακραίες καταστάσεις φίλε ΜΚΕ είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι πολίτες μη χριστιανοί σε στρατόπαιδα κράτησης στα σύνορα σου, τα όπλα στην περιφέρεια, το άγρια απολυταρχικό καθεστώς δίπλα σου, οι παρακρατικές ομάδες σε χώρες στα βόρεια σύνορα σου και η ολική αμφισβήτηση των συνόρων σου.

      ‘Οταν έχεις αυτές τις ….»συνοριακές συνθήκες» στο πρόβλημα, επιβάλλονται λύσεις στα όρια της παράνοιας ώστε να μην υπάρχει σενάριο στο οποίο δεν θα είσαι προετοιμασμένος.

     • M.K.E

      Η αναφορα σε «ακραια κατασταση» πηγαινε στην παρανοια.οπως ειπε και ο φιλος @AXEΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ απλα χρειαζεται να εχεις οργανωμενο κρατος και τροπος δρασης σε ολα τα επιπεδα.Απο διπλωματια και εσωτερικη ασφαλεια μεχρι δημοσιοποιηση γεγονοτων και καταστασεων.Αλοιμονο αν ενα κρατος δεν ειναι σε θεση να κανει τα αυτονοητα.Εδω μαι Βουλγαρια και με δυο κινησεις μαντρωσε την εκει μειονοτητα,ουτε παρανοια,ουτε τπτ.
      Εισαι ανθρωπος λογικος,πατριωτης και αντιλαμβανεσαι πραγματα και καταστασεις,δεν εισαι ραμπο του πραβδανετ.Το θεμα με τα τζαμια ειναι λεπτο.Ετσι οπως τα καναμε και τα αφησαμε να εξελιχθουν,χρειαζεται προσεκτικη αντιμετωπιση και στοχευμενες ενεργειες.Οχι το στυλ μπουκαρω αλα Ντρεντ και αλλαζω την διαρρυθμιση.Φυσικα και θα ψαξεις και ισως χρειαζεται και ενα ωραιο σερβιρισμα απο ΜΜΕ και αντιστοιχη προπαγανδα εκ των υστερων.Το πετας και στα διεθνη μεσα και παιζει απο Αμερικη μεχρι Ισραηλ και ιδιως τετοιο καιρο που «ισχυει» η εξισωση ισλαμ ισον τρομοκρατια αστους να τρεχουν να σβησουν τις ασχημες εντυπωσεις και να δουμε που θα πανε να πουλησουν το παραμυθι περι ανεξαρτησιας και καταπιεσης.

     • Πάτε καλά;

      Νομίζω χαθήκαμε στη μετάφραση :D. Παράνοια=εξετάζεις κάθε πιθανότητα, δουλεύεις κάθε σενάριο, ψυρίζεις κάθε ακραίο ενδεχόμενο, είσαι έτοιμος για πράγματα που είναι ακραία. Δεν είπε κανείς να τους κάνουμε καλοκαιρινό το τζαμί , απλά είπα πως θα πρέπει να αρχίσουμε να εξετάζουμε ακόμα και ακραία σενάρια και να είμαστε προετοιμασμένοι και για αυτά.

    • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

     Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση σας,καθώς και την άποψη των άλλων φίλων,και παίρνω το θάρρος να παρέμβω μετά την είδηση σχετικά με τα όπλα στο τζαμί.
     Από τον ΜΚΕ κρατάω την «πολιτική βούληση»,και νομίζω ότι εκεί βρίσκεται ἡ ουσία.
     Ἄν ήμασταν χώρα με άρτιο μηχανισμό επικοινωνιακής προβολής,αλλά και ένστικτο επιβιώσεως,ἡ είδηση του Μποζκούρτ θα ήταν μάννα εξ ουρανού,από μόνη της -προσωπικά δέν πείθομαι με τίποτε ότι τέτοια πάσα την εκμαίευσε το ἑλλαδικό «κράτος».
     Ήρθε τώρα και έκατσε ἡ μπίλλια και στο τζαμί.
     Άψογος συγχρονισμός,αλλά,είναι νωρίς για να μιλήσουμε για «αντανακλαστικά»,διότι σε αυτήν την χώρα,τα πάντα μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ.
     Θα περιοριστώ να παρατηρήσω ότι σε άλλες χώρες,με γονίδια παίκτη της παγκόσμιας σκακιέρας,κι όχι παιδιού με κουβαδάκια,και υπό τις παρούσες συνθήκες και συγκυρίες,ἡ είδηση Μποζκούρτ (που δέν πρέπει να αντιμετωπίζεται ὡς σφύριγμα προς την Ἑλλάδα,ἤ οτιδήποτε άλλο από αυτό που είναι,δηλαδή δημοσιότητα),θα τύγχανε δεούσης αξιοποιήσεως.
     Απλώς,άλλοι στην θέση μας,θα ενεργούσαν «σάν έτοιμοι από καιρό»,και όχι σάν «kill από ώρα».

     • Πάτε καλά;

      Το πρόβλημα είναι ένα και αυτό: Η ελλαδική ελίτ, που κουμαντάρει το κράτος, δε θέλει να πιστέψει πως θα χρειαστεί να πολεμήσει για την επιβίωση της και κατ’επέκταση δε θέλει να προβεί σε δραστικές κινήσεις. Αν ήταν άλλος στη θέση του τεράστιου ‘Ελληνα απέναντι και δεν έδινε προειδοποιήσεις ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ, άμεσα (ο ίδιος) ή έμμεσα (από τους εχθρούς που δημιουργούσε), θα μας κάνανε κηδεία σε ανύποπτο χρόνο. Αλλά δεν τους έκατσε το σχέδιο.

     • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

      Δέν βλέπω κάποια διαφορά στην ρητορική του Ρετζέπη από εκείνη του Σουλεϋμάν Ντεμιρέλ,ἤ της Τανσού Τσιλέρ έναντι της Ἑλλάδος,εκτός από συχνώτερες υπενθυμίσεις οθωμανικού παρελθόντος και κληρονομιάς.
      Αυτό,καθώς και το υπόβαθρο που τον προτρέπει σε τέτοια ρητορική,είναι μάλλον θέμα άλλης συζητήσεως.
      Πάντως,τις πρώτες αναφορές στο οθωμανικό παρελθόν,αλλά και επαπειλούμενο μέλλον,τις έκανε ὁ Τουργκούτ Οζάλ,και τις πρώτες νύξεις περί λαθρεποικισμού επίσης.
      Στο προκείμενο όμως,οἱ Τούρκοι ποτέ,μα ποτέ δέν μάσησαν τα λόγια τους απέναντι στην Ἑλλάδα,σε βαθμό μάλιστα κάποιοι φωστήρες να το ερμηνεύσουν στο πλαίσιο του γνωστου γνωμικού «σκυλί που γαβγίζει…»,αγνοώντας επιδεικτικώτατα ότι το συγκεκριμένο σκυλί δαγκώνει κάθε τόσο:1955,1963,1964,1967,1974,1976,1987,1996,χώρια τα σε καθημερινή βάση,και μετά χάσαμε τον λογαριασμό.
      Σε ότι μας αφορά,εισπράττουμε τα επίχειρα δεκαετιών δειλίας και υποχωρητικότητος,και δυστυχώς εγγράφουμε συνεχώς νέες υποθήκες.
      Την δειλία-αβλεψία-αβελτηρία του χθές την πληρώνουμε σήμερα,την δειλία-αβλεψία-αβελτηρία του σήμερα θα την πληρώσουμε αύριο.
      Ἡ στάση της Ἑλλάδος απέναντι όχι μόνο απέναντι στην Τουρκία,αλλα ακόμη και την Αλβανία και ται την Βαρδαρία,είναι στάση ετοιμοθάνατου,ναί,δέν είναι μόνο ἡ Κυπριακή Δημοκρατία που λύσσαξε να αυτοκαταργηθεί.
      Ἡ στάση του Ἑλληνισμού στην εποχή των μνημονίων,περιγράφεται με απλά λόγια ὡς εξής:«οἱ ώρες είναι πληγές,και ἡ τελευταία φέρνει τον θάνατο.»

     • Πάτε καλά;

      Ποτέ κανείς πριν δεν είχε τέτοια ακραία ανοικτή ρητορική από τους Κεμαλιστές, άσχετα αν όλοι έχουν κοινές επιδιώξεις. Μην υποτιμάς λοιπόν την αξία της ρητορικής: Ευτυχώς για μας. ο σουλτάνος τα λέει έξω από τα δόντια γιατί αλλιώς το ελλαδικό κράτος ακόμα θα νόμιζε πως θα τους κάνει ντα ο αμερικάνος μπαμπούλας τους απέναντι και δε θα ανοίξει ρουθούνι.

     • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

      Eπειδή παρακολουθώ από τον Νοέμβριο του 1973,όταν ὁ τουρκικός οργανισμός πετρελαίου ΤΡΑΟ εξέδωσε άδειες για έρευνες σε ἑληνική υφαλοκρηπίδα,πρίν ακόμη από την εισβολή στην Κύπρο,έχω ακούσει πολλά.
      Θα παραθέσω τρία χαρακτηριστικά:
      1)Πρωθυπουργός,πρώην ναύαρχος Ulusoy,προκάτοχος του Τ.Οζάλ,εντός βουλής
      «Τα νησιά τους μας κάθονται στο στομάχι».
      2)Σ.Ντεμιρέλ,ὡς ΠτΔ
      «Οἱ Ἕλληνες θα βλαστημήσουν την μάνα τους»
      3)Τανσού Τσιλέρ,πρωθυπουργός
      «Θα λύσουμε το θέμα του Αιγαίου σε 24 ώρες»
      (ἡ μανδάμ νόμισε ότι θα πατήσει ένα κουμπί,και θα γίνει Παύλος Κουντουριώτης)
      Ἡ κύρια ιδέα της τουρκικής ρητορικής έναντι της Ἑλλάδος,δέν έχει ουσιαστικώς διαφοροποιηθεί,αυτό που άλλαξε είναι ἡ ιδιόρρυθμη σκηνική παρουσία του Ρετζέπη.

 • Νικήτας

  Δύο πιστόλια, ένα φλόμπερ κ φυσίγγια βρέθηκαν σε τζαμί στην Ηλιόπετρα Ξάνθης. Για μπεκάτσες τα προόριζε ο ιμάμης ή για κάτι άλλο;

  • Giorgos Tsagaris

   Mε το φλομπερ το πολυ πολυ να βγαλει κανα ματι….
   Σαν κατι εικονες απο συλληψεις που βλεπουμε και στα στοιχεια ειναι και τα κινητα…..
   Αυτα ειναι για το ξεκαρφωμα…..Τα πολλα να πιασουνε….

 • za

  Η Τουρκία μετά το 74 δεν ήταν ποτέ τόσο απομονωμένη διπλωματικά.

  Χωρίς ισχυρά ερείσματα σε Αμερική και Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει στο ρίσκο ενός Ελληνοτουρκικού επεισοδίου.

  Οι συνεχείς επαφές με την Αμερικανική κυβέρνηση δυνάμωσαν τις γραμμές μας.

  Η θέση μας, ότι η Ελλάδα θα απαντήσει σε πολλά μέτωπα σε περίπτωση πρόκλησης θερμού περιστατικού λήφθηκε σοβαρά υπόψη από τον Ερντογάν ο οποίος δεν εμπιστεύεται ούτε την σκιά του.

  Εδώ και καιρό έχει ρίξει τους τόνους στα μεταξύ μας και φανατίζει την κατάσταση με επιθέσεις σε Γερμανία και Τουρκία.

  Με τα όσα αποκαλύπτονται για τις δραστηριότητες της ΜΙΤ σε Ευρωπαικές χώρες μας δίνεται μια χρυσή ευκαιρία να ξηλωθεί με μεθοδικότητα το Τουρκικό παρακράτος που δρα στην Θράκη.

  Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο όφελος από την παρούσα κατάσταση.

  Ο Ερντογάν και οι Τούρκοι καθημερινά φωνάζουν-αποδεικνύουν ότι είναι πολλοί απρόβλεπτοι και πολλοί επικίνδυνοι για να έχουν τόσο σύνθετη-σοβαρή γεωπολιτική θέση.

  Η επίλυση του Τουρκικού προβλήματος μαζί με την διάλυση των κολαούζων τους στα Βαλκάνια είναι ευθύνη των μεγάλων δυνάμεων και όχι δική μας.

  Η αποδυνάμωση της Τουρκίας μπορεί να γίνει μόνο με στρατιωτικά μέσα.

  Η επίσκεψη του Αμερικάνου ΥΠΕΞ στην Τουρκία θα είναι καθοριστική για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

  Μετά από 2,5 μήνες που είναι στην εξουσία ο Τραμπ ο νέος ΥΠΕΞ θα μεταφέρει την επίσημη Αμερικανική θέση για το μέλλον της περιοχής.

  Οι Αμερικάνοι πρέπει να έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και τις αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 • tkostas

  Εγώ σημειώνω την ημερομηνία δημοσίευσης της ανάρτησης.
  27/03/2017.
  και 28/3/2017 ανακαλύφθηκαν τα όπλα.
  ‘Εγκαιρη ενημέρωση !!!

 • ΑΓΑΘΑΡΧΙΔΗΣ
 • Κουβάς

  αυτα παθαινεις οταν υποχωρεις συνεχως