Επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος αρχικής επιλογής

13
842

Προς ματαίωση και επαναπροκήρυξη με αναθεωρημένους όρους οδεύει ο ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την απόκτηση 12 αεροσκαφών αρχικής εκπαίδευσης προς αντικατάσταση των απαρχαιωμένων αεροσκαφών Τ-41D της 360 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος (ΜΑΕ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η προμήθεια του «Ολοκληρωμένου Συστήματος (ΟΣ) Νέου Αεροσκάφους Σταδίου Επιλογής (ΝΑΣΕ)» τίθεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 2 Μαρτίου οπότε θα ακολουθήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). 

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη διακήρυξη του διαγωνισμού δημοσιεύθηκε στις 10 Ιουνίου 2016 με ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών στις 2 Αυγούστου, η οποία παρατάθηκε για τις 6 Σεπτεμβρίου 2016 ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη εκδήλωση ενδιαφέροντος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προμήθεια 12 μονοκινητήριων ελικοφόρων ΝΑΣΕ µε δικαίωµα προαίρεσης (option) για επιπλέον τέσσερα, Προσοµοιωτή Πτήσεων (Flight Simulator Training Device: FSTD) µε δύο κονσόλες – cockpit εκπαιδευοµένων και θέσεις ελέγχου εκπαιδευτών, Σύστημα Εκπαίδευσης Εδάφους µέσω Η/Υ (Computer Based Training System: CBTS) µε ταυτόχρονη υποστήριξη θέσεων εργασίας εκπαιδευοµένων, επίγειο εξοπλισµό υποστήριξης, υλικά αρχικής υποστήριξης (ανταλλακτικά – εξοπλισµός), βιβλιογραφία και εκπαίδευση του προσωπικού, συνολικού προϋπολογισμού €7,8 εκατ. εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης.

Ο προϋπολογισμός για την προμήθεια 12+4 αεροσκαφών αρχικής εκπαίδευσης για τις ανάγκες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
 Ως χρόνος παράδοσης των δύο πρώτων αεροσκαφών ορίζεται 6 μήνες από την ενεργοποίηση της σύμβασης οπότε θεωρείται αδύνατη η αξιοποίησή τους στο ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος. Σημειώνεται ότι το υπό προμήθεια αεροσκάφος προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών αρχικής εκπαίδευσης και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.