Ανακοίνωση

17

Σας οφείλουμε μία εξήγηση για άρθρο που αναρτήθηκε προ ημερών και δεν βρίσκεται πλέον στην ιστοσελίδα. Αυτό που συνέβη ήταν μια απόπειρα υφαρπαγής του ελέγχου της ιστοσελίδας από ένα ως τότε συνεργαζόμενο μέλος της μέσω αποκλεισμού πρόσβασης των διαχειριστών, η οποία αντιμετωπίστηκε και ακυρώθηκε. Όπως διακηρύξαμε εξ αρχής, η e-Amyna προσπαθεί να πληροί επαγγελματικά στάνταρ στην ποιότητα ενημέρωσης που παρέχει, αλλά δεν παύει να είναι μια ανεξάρτητη, ερασιτεχνική προσπάθεια, την οποία στηρίζουμε, διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο μας και το υστέρημά μας σε βάρος άλλων υποχρεώσεων. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι στα 3,5 χρόνια λειτουργίας μας, είναι η ανεξαρτησία μας από οποιαδήποτε συμφέροντα. Ποτέ ως τώρα δεν είχαμε αντιμετωπίσει απόπειρα υφαρπαγής του ελέγχου της ιστοσελίδας, παρ’ ότι στον αρχικό πυρήνα μας έχουν προστεθεί νέοι συνεργάτες. Για όλα υπάρχει πρώτη φορά, και για πρώτη φορά η εμπιστοσύνη μας προδόθηκε. Η ομάδα των ανθρώπων που οραματίστηκαν, δημιούργησαν και υποστηρίζουν την λειτουργία της e-Amyna θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο που έχουν χαράξει.

 • Πέτρος Αντωνίου

  το κακό είναι ότι ακόμα, μόλις μπαίνουμε στην ιστοσελίδα, μας βγάζει ανασκόπηση εβδομάδος 59 με 94 σχόλια και πρέπει να κάνουμε κόλπα τα οποία μας συμβουλεύουν ειδικότεροι για να ακολουθήσουμε την ροή της. Τι να κάνουμε, γίναμε εξαρτημένοι από την ιστοσελίδα σας και επειδή φταίτε εσείς για αυτό, θερμή παράκληση να λύσετε το πρόβλημα γιατί δυστυχώς δεν είμαστε όλοι εκπαιδευμένοι κομπιουτεράκηδες. Υπάρχουν ανάμεσα μας και παλιοσειρές όπως καλή ώρα εγώ. Ευχαριστώ.

 • ΑΧΕΡΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΟΣ

  To άρθρο μπορεί να ανακτηθεί;

  • Το άρθρο παρουσίαζε μια ενδιαφέρουσα προσωπική άποψη, αλλά συνηγορούσε σαφώς υπέρ οπλικών συστημάτων μιας συγκεκριμένης ξένης χώρας. Αυτό κρίθηκε από τη διαχείριση ως ασύμβατο με το ανεξάρτητο προφίλ της e-Amyna.
   Για αυτόν το λόγο το άρθρο δε δημοσιεύθηκε εξ αρχής, παρά την επιμονή του αρθρογράφου, και αποφασίστηκε να τεθεί υπόψη της συντακτικής ομάδας προς περαιτέρω επεξεργασία/λήψη αποφάσεων. Το αποτέλεσμα ήταν η απόπειρα υφαρπαγής ελέγχου του ιστοτόπου. Ασφαλώς και δεν πρόκειται να ξαναδημοσιευτεί.

 • notis kas

  Εμένα πάντως το άρθρο από Safari εξακολουθεί να φαίνεται στην αρχική σελίδα, και μπορώ να το ανοίξω και διαβάσω κανονικά. Το παρόν όπως και το επόμενο (μειονοτική εκπαίδευση) άρθρο δεν φαίνονται και μπήκα σε αυτά με σύνδεσμο από το Facebook του περιοδικού.

  Το άρθρο δεν ήταν κακό και ήταν ξεκάθαρο ότι ερχόταν σε αντίθεση με άλλα πράγματα που έχουν κατά καιρούς γραφεί στο περιοδικό, όπως π.χ. το κόστος εκσυγχρονισμού των EGM, ενώ υπήρχε και η τελευταία παράγραφος που το ξεκαθάριζε κιόλας.

  • Ctrl + F5 ή εκκαθάριση cache του browser μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.

 • Οδυσσέας

  Συγχαρητήρια στον διαχειριστή και το «τεχνικό επιτελείο» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

  Ζούμε σε πονηρούς καιρούς, όπου τα παιχνίδια επιρροής στα ΜΜΕ πάνε σύννεφο. Ειδικά στον αμυντικό ηλεκτρονικό τύπο, οι προσεκτικοί αναγνώστες θα έχουν παρατηρήσει τις απανωτές αλλαγές «ταμπέλας», ιδιοκτησίας ή «γλειψίματος»…

  Σε αυτό το περιβάλλον, η e-Amyna έχει κερδίσει τη γενική αποδοχή χάρη στη σοβαρότητα, τη διαχρονικότητα και την έλλειψη εξαρτήσεων που τη διακρίνουν. Αυτή βέβαια η γενική αποδοχή την κάνει και στόχο – και όπως φάνηκε, η στοχοποίηση μπορεί να έρθει από απρόσμενες κατευθύνσεις.

  Το πάθημα μάθημα. Καλή μας συνέχεια.

 • Αγαπητοί φίλοι του e-amyna συγχαρητήρια για το άρθρο της Παρασκευής (και 13)!

  Χωρίς να αμφισβητώ ούτε κατ’ ελάχιστον αυτά που γράφετε σχετικά με τις συνθήκες δημοσίευσης του άρθρου και συμφωνώντας μαζί σας ως προς το μεμπτόν των ενεργειών του συγγραφέως του, οφείλω να ομολογήσω ότι η εν λόγω προσέγγιση έριχνε μία πολύ διαφωτιστική ματιά, παρέχοντας ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, οι οποίες ήταν εν πολλοίς άγνωστες, ακόμα και σε κόσμο που είχε παρακολουθήσει τις εξελίξεις εκ του σύνεγγυς (τουλάχιστον από τη δεκαετία του ’90 και πέρα). Ευτυχώς που κάποιοι φίλοι πρόλαβαν να διασώσουν το άρθρο και έτσι έχουμε την δυνατότητα να το μελετήσουμε off line.

  Μιλώντας ως κάποιος που έχει υπηρετήσει τα γαλλικά αεροσκάφη επί μακρόν (όχι επί Μακρόν… αλλά παλαιότερα) και από διάφορες θέσεις, πιστεύω (και όχι μόνο εγώ) ότι υπάρχει μία μεγάλη παρεξήγηση σχετικά με τα γαλλικά οπλικά συστήματα ως προς το κόστος προμήθειας και υποστήριξης, ενώ παράλληλα αγνοούνται τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα που μας παρέχουν τα γαλλικά όπλα αλλά και οι αυξημένες δυνατότητες υποστήριξης που διαθέτουμε. Το άρθρο της Παρασκευής εκτιμώ ότι παρέχει μία διαφορετική οπτική γωνία από την καθεστηκυία προσέγγιση, συμβάλλοντας στην αντικειμενικότητα. Σημειωτέον ότι σκοπός δεν είναι η “αποκατάσταση” ή η “αγιοποίηση” των γαλλικών οπλικών συστημάτων αλλά η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, με σκοπό τον βέλτιστο μελλοντικό σχεδιασμό. Επί τούτων έχω σχολιάσει επανειλημμένως, επισημαίνοντας τα θετικά αλλά και τα αρνητικά των γαλλικών Α/Φ, και μάλιστα επωνύμως, στην ιστοσελίδα σας αλλά και αλλού (π.χ., στο άρθρο σας: http://e-amyna.com/%ce%b5%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%ba%cf%83%cf%85%ce%b3%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc/).

  Κατόπιν τούτων, σας προτείνω να “ανεβάσετε” εκ νέου το εν λόγω άρθρο, με το ανάλογο “disclaimer” εάν επιθυμείτε, ώστε αυτό να μελετηθεί από ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα και να υποστεί τη “βάσανο” των σχολίων.

  • Αγαπητέ κ. Ζηκίδη, ελπίζουμε πως όλοι οι αναγνώστες κατανοούν ότι η ιστοσελίδα δεν μπορεί να έχει άρθρο με τίτλο «Τα αδικημένα οπλικά συστήματα της Χ χώρας», για λόγους διαφύλαξης της καλής μαρτυρίας της. Αν κάποιος αναγνώστης που το έσωσε θέλει να το αναρτήσει εδώ ως σχόλιο, δεν υπάρχει αντίρρηση από πλευράς της ομάδας διαχείρισης.

  • nas

   ετοιμαζομουν να γραψω το ιδιο,οσο κακοβουλη και να ηταν ως πραξη(αυτο το γνωριζετε εσεις και οχι εμεις),οταν ανεβαινει ενα θεμα (το οποιο απο οτι θυμαμαι δεν ηταν υβριστικο η προσβλητικό προς καποιον) τοτε αν καποιος διαφωνει,διαφωνει επι του θεματος και δεν ειναι καθολου σοβαρο το να εξαφανιζετε .αν θελετε αποδομηστε το η αν εχει ανακριβιες αναδειξτε τις.απο οσο θυμαμε το αρθρο ειχε νουμερα ,αν διαφωνειτε απλα σχολιαστε το και εξηγηστε που υπαρχει κακη προαιρεση η λαθος .μεχρι τοτε το συμβαν χρεωνετε στους διαχειριστες του ιστοτοπου στα μελανα.
   πσ δεν γνωριζω αν το εν λογω αρθρο περιεχει ανακριβειες ,αν περιεχει τοτε η σωστοτερη αντιμετωπιση ειναι η αναφορα των ανακριβειων,αν δεν περιεχει τοτε θα πρεπει να εξηγησετε γιατι αποριφθηκε εξ αρχης. αυτη ειναι η προταση μου και παντα με καλη προαιρεση μιας και δεν γνωριζω και κανεναν απο τους διαχειρηστες και δεν εχω λογο προκαταληψης.

   • Οδυσσέας

    1. Το ότι ήταν κακόβουλη ως πράξη το γνωρίζετε ΚΑΙ εσείς, γιατί ο ίδιος ο συντάκτης του άρθρου έγραψε στην κατακλείδα ότι το ανέβασε παρά τη ρητή αντίθετη γνώμη του διαχειριστή (Strategy). Και επειδή τίποτα δεν ανεβαίνει χωρίς την έγκριση του διαχειριστή (πχ ούτε εγώ μπορώ να ανεβάσω άρθρο χωρίς έγκριση), αυτό αποδεικνύει επίσης ότι ο συντάκτης του άρθρου είχε υφαρπάξει τον έλεγχο.

    2. Στα μελανά του ιστοτόπου θα χρεωνόταν το ακριβώς αντίθετο: αν ανέβαζε το συγκεκριμένο άρθρο με τον συγκεκριμένο τίτλο (θυμίζω: «Ο μύθος των ακριβών γαλλικών οπλικών συστημάτων»). Και αν ακόμα το περιεχόμενο του άρθρου ήταν 100% σωστό, ο τίτλος αυτός ταιριάζει σε ΑΤΖΕΝΤΗ και όχι σε ανεξάρτητη ιστοσελίδα. Αυτό θα ήταν η μελανή σελίδα, και όχι ότι το άρθρο κατέβηκε.

    3. Ο διαχειριστής έγραψε παραπάνω ότι μπορεί όποιος σχολιαστής θέλει να ξανανεβάσει το άρθρο σε σχόλιο. Επομένως το πρόβλημά του δεν είναι να αντικρούσει ή να καταπνίξει το περιεχόμενο του άρθρου, αλλά να μην ταυτιστεί ο ιστότοπος με την άποψη που εκφράζει το άρθρο. Και πολύ σωστά. Όποιος λοιπόν θέλει, ας το ανεβάσει.

    4. Επειδή δε γνωριζόμαστε, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα γαλλικά οπλικά συστήματα και μάλιστα ήμουν ο πρώτος που πρότεινε την απόκτηση των Μirage 2000 των ΗΑΕ-Κατάρ ώστε να ενισχυθεί ο στόλος της ΠΑ (http://www.enkripto.gr/2010/10/2000.html). Επίσης έχω γράψει και εδώ σχόλια για την αποτρεπτική αξία και κρίσιμη σημασία των Μ2000 ως φορέων SCALP/Exocet. Αυτά για όποιον μου αποδώσει περίεργα κίνητρα.

    • nas

     εχεις δίκιο αλλα αφ ενος δεν θυμομουν τον τιτλο ,και αφ ετερου δεν τεθηκε θεμα αν θα ανεβει ως αρθρο η ως σχολιο η οπως αλλιως θελετε.
     συμφωνω οτι εφόσον δεν εκφραζει την διαχειριστική ομαδα δεν μπορει να μεινει αναρτημένο ετσι,

     δεν εχω γνωση για να σχολιασω το θεμα των γαλλικων οπλων και δεν συσχέτισα το περιεχομενο του αρθρου με το αν θα πρεπει να ανεβει και να σχολιαστει.επισης σχετικα με το αν ηταν κακοβουλη,θα το εβλεπα ετσι εφοσον υπηρχε παραπλανηση,εφοσον αυτος που το ανεβασε αναφερε οτι δεν συμφωνει η υπολοιπη ομαδα οπως λες ,δεν το βλεπω μεγαλο θεμα ,φυσικα εσεις γνωριζετε τον τροπο που συνεργαζεστε και κατα ποσο υπηρχε δολος κτλ.

     @ μανωλης,σαφως και δεν πρότεινα καν τροπο λειτουργιας,δεν ξερω τι γινετε με τις ιστοσελιδες που ειναι μπατε σκυλοι αλεστε.απλα εθεσα την αποψη οτι θα πρεπει εφοσον βγαινει ενα αρθρο εστω και πειρατικα και αναρτατε και θεωρει το αρθρο αυτο οτι εχει επιχειρήματα,τοτε φυσικα και μπορουν και πρεπει να κατεβασουν το αρθρο οι διαχειριστές εφοσον ανεβηκε πειρατικα ,αλλα θα ηταν σωστο και αν θες και μαγκια να το αποδομησουν στην βαση του .

    • Ανδρέας

     Η απόφαση σας σεβαστή. Αλλά, φίλοι, το όνομα σας στο χώρο ήταν γνωστό και από τα προηγούμενα sites. Δεν θα σας κακοχαρακτηρίζαμε και αν δίνατε έγκριση αρχικά. Εμείς που σας διαβάζουμε έχουμε εκτιμήσει τους χαρακτήρες σας γιαυτό και εμπιστευόμαστε την e-amyna για ενημέρωση. Από την στιγμή όμως που συνέβησαν και άλλα γεγονότα, σεβαστή η κρίση σας. Απλά συνεχίστε όπως τώρα .

 • tkostas

  «μια απόπειρα υφαρπαγής του ελέγχου της ιστοσελίδας»
  Τί εννοείτε;;;

 • Ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά την ανακοίνωση και τα σχόλια. Επί της ουσίας το ζήτημα δεν είναι η ανάρτηση ή μη ενός άρθρου αλλά η απόπειρα αποκλεισμού της διαχειριστικής ομάδας από τον ιστότοπό της. Η αναφορά σου στο πρόγραμμα των P-3B Orion είναι παντελώς άστοχη διότι την ίδια στιγμή είχαμε διατυπώσαμε την άποψη ότι τα χρήματα θα έπρεπε να κατευθυνθούν στην αναβάθμιση των F-16, που αποτελεί και τη -διακηρυγμένη- κορυφαία προτεραιότητα των ΕΔ, και όπως πολύ καλά γνωρίζεις, ανάδοχος είναι η ίδια κατασκευάστρια εταιρεία. Αντίστοιχα, καλό θα ήταν να μας υποδείξεις ένα (1) άρθρο της e-Amyna που να ασκεί «έντονη κριτική για τα ρωσικά οπλικά συστήματα».

 • Για να μην αιωρείται λοιπόν τίποτα, ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμα φορά ότι το άρθρο ήταν απλά η αφορμή. Η αιτία ήταν η απόπειρα υφαρπαγής του ελέγχου του ιστοτόπου από τους ανθρώπους που δημιούργησαν και υποστηρίζουν τη λειτουργία του, τους οποίους γνωρίζεις από την αρθρογραφία τους, ως ένας από τους παλαιότερους αναγνώστες αγαπήτε SPY_GR.

  Όσον αφορά τα κατά καιρούς σχόλια, στους Όρους Χρήσης ορίζεται ρητά πως «…οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια αναγνωστών είναι απολύτως προσωπικές και η αστική και ποινική ευθύνη που επισύρουν βαρύνει αυτούς αποκλειστικά». Από τον λογαριασμό με το nickname και το λογότυπο της e-Amyna δεν έχουν και δεν πρόκειται ποτέ να εκφραστούν απόψεις επί τέτοιων ζητημάτων. Σε ευχαριστούμε για τα καλά λόγια και κυρίως την ευπρεπέσταση και εποικοδομητική σου συμβολή στο δημόσιο διάλογο, το θέμα θεωρείται λήξαν κι η ζωή συνεχίζεται.

 • .+-

  Θελω αν σχολιασω επι του κειμενου του αρθρου:
  Η αναφορα για τις συμβασεις δεν ειναι πληρη.
  Για απραδειγμα η συμβαση των Μ2000 αναφερεται στις τιμες τοις μετρητοις και οχι του συνολικου τιμηματος που πληρωθηκαν συνολικα. Δηλαδη δεν περιλαμβανει την τραπεζικη χρηματοδοτηση. Τελικα το ποσο μαλλον ειναι το 3 ή 4-πλασιο σε ελληνικες δραχμες.
  Στα F16 δεν επριλαμβανει τις τιμες των ρανταρ APG68 καθως αυτα μαλλον αποκτηθηκαν με FMF αλλα επηρεαζουν την τελικη τιμη. Ισως τελικα τα F16 να κοστισαν περιπου 850 εκ $ ΗΠΑ. Παρατηρηση: κανενας δεν το ειχε παρει χαμπαρι, ουτε οι βουλευτες οταν εγινε η εξεταστικη για παραπομπη του Α. Παπανδρεου το 1988.
  Το τελικο κοστος των οπλων που αγοραστηκαν σχεδον καθολικα δεν ποτε γνωστο με ακριβια για πολλους λογους, Ενας η ελλειωη πληροφορησης για την μεθοδο και τα χορνοδιαγραμματα αποπληρωμων. ενας αλλος η αναθεωρηση των συμβασεων που επηρεαζει την τελικη διαμορφωση των αεροσκαφων. Αλλος το γεγονος τοι οπλα συστηματα Η/Π και τυχον αλλα υλικα (πχ εξομειωτες) αγοραζονται με ξεχωριστες συμβασεις που και εκει η παρουσια ή μη καποιας μορφης τραπεζικης χρηματοδοτησης αλλαζει τις τιμες. Τελος δεν μποριε να αγωνηθει η υποτιμηση του εθνικου νομισματος εναντι των ποιο γωνστων νομισματων διεθνως. Απο μονη της μπορει και να προκαλεσει μεχιρ και τον διπλασιασμο στο τελικο κοστος αγορας σε βαθος χρονου.
  Ολα αυτα υστερα πανε προς το χειροτερο εαν μια πιθανη ελληνικη αγορα γινει ασυγχρονιστα με τον εθνικο πελατη μιας σημαντικης βιομηχανιας.
  ειναι να βαζεις τα κλαματα!

 • Χρήστος

  Ποιος έφτιαξε το άρθρο?